Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z pierwszego, wiosennego szczawiu, podana z jajkiem.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2570
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2731
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2913
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2570
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2731
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2913
Składniki
W dwóch litrach posolonej wody gotujemy wymyte mięsa, podczas gotowania zbieramy szumowiny. Gotujemy do miękkości mięs. Dodajemy obraną, startą na dużych oczkach marchew, pietruszkę i pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy do ich miękkości. W między czasie przebieramy i myjemy szczaw, kroimy w centymetrowe paski i jak ziemniaki będą miękkie dodajemy go do garnka razem z natką pietruszki, liśćmi laurowymi, zielem angielskim i koprem. Przyprawiamy zupę do smaku solą i pieprzem ziołowym. Zupę gotujemy aż szczaw będzie w miarę miękki, zabielamy zupę i kończymy gotowanie. Podajemy gorącą z ugotowanym jakiem na twardo. Smacznego!!!