Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalne i zadziwiająco pyszne. Przekonaj się:)
Super propozycja na kolację, do pracy lub na różne inne okazje.
Odsłon: 4742
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 3679
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1414
Świąteczne smaki.
Odsłon: 32
Super propozycja na kolację, do pracy lub na różne inne okazje.
Odsłon: 4742
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 3679
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1414
Świąteczne smaki.
Odsłon: 32
Składniki
Szczaw opłukać, osączyć. Odciąć łodyżki, liście pokroić w paseczki, lekko posolić. Dusić na maśle 5 minut.
Mąkę starannie rozprowadzić w kilku łyżkach bulionu. Dodać do szczawiu. Mieszając, wlać pozostały bulion.
Gotować na małym ogniu ok. 10 min, aż zupa zgęstnieje. Zdjąć z ognia, dodać śmietanę, doprawić, wymieszać.
Płatki migdałowe prażyć na suchej patelni, aż staną się złociste. Przed podaniem obficie posypać nimi zupę.