Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalne i zadziwiająco pyszne. Przekonaj się:)
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424603
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10584
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336892
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4664
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424603
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10584
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336892
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4664
Składniki
Szczaw opłukać, osączyć. Odciąć łodyżki, liście pokroić w paseczki, lekko posolić. Dusić na maśle 5 minut.
Mąkę starannie rozprowadzić w kilku łyżkach bulionu. Dodać do szczawiu. Mieszając, wlać pozostały bulion.
Gotować na małym ogniu ok. 10 min, aż zupa zgęstnieje. Zdjąć z ognia, dodać śmietanę, doprawić, wymieszać.
Płatki migdałowe prażyć na suchej patelni, aż staną się złociste. Przed podaniem obficie posypać nimi zupę.