Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubicie zupę szczawiową to ta na pewno wam zasmakuje. Zapraszam Was na moją wersję tej smacznej sezonowej zupy. Zupa znana od lat.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5418
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1780
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5333
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1833
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5418
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1780
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5333
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1833
Składniki
Do garnka wlać zimną wodę i włożyć do niego umyte skrzydełka. Gotować na małym ogniu prawie do miękkości, lekko doprawić. Ziemniaki, marchew i seler obrać, umyć. Seler i marchew zetrzeć na tarce a ziemniaki pokroić w kostkę. Gdy skrzydełka są prawie miękkie dodać do garnka starte warzywa oraz ziemniaki i posiekany koperek i natkę pietruszki. Gotować do miękkości, doprawić. Szczaw dokładnie umyć i pokroić, dodać do zupy, zagotować. Śmietanę zahartować w dzbanku zupą i wlać mieszankę do garnka z zupą, wymieszać i w razie potrzeby jeszcze doprawić. Zupę podawać z ugotowanymi wcześniej na twardo jajkami.