Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubicie zupę szczawiową to ta na pewno wam zasmakuje. Zapraszam Was na moją wersję tej smacznej sezonowej zupy. Zupa znana od lat.
 
         
         
         
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54201
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 536
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5528
 
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54201
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 536
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5528
 
         
         
                Składniki
Do garnka wlać zimną wodę i włożyć do niego umyte skrzydełka. Gotować na małym ogniu prawie do miękkości, lekko doprawić. Ziemniaki, marchew i seler obrać, umyć. Seler i marchew zetrzeć na tarce a ziemniaki pokroić w kostkę. Gdy skrzydełka są prawie miękkie dodać do garnka starte warzywa oraz ziemniaki i posiekany koperek i natkę pietruszki. Gotować do miękkości, doprawić. Szczaw dokładnie umyć i pokroić, dodać do zupy, zagotować. Śmietanę zahartować w dzbanku zupą i wlać mieszankę do garnka z zupą, wymieszać i w razie potrzeby jeszcze doprawić. Zupę podawać z ugotowanymi wcześniej na twardo jajkami.