Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubicie zupę szczawiową to ta na pewno wam zasmakuje. Zapraszam Was na moją wersję tej smacznej sezonowej zupy. Zupa znana od lat.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2360
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421547
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2103
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2360
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421547
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2103
Składniki
Do garnka wlać zimną wodę i włożyć do niego umyte skrzydełka. Gotować na małym ogniu prawie do miękkości, lekko doprawić. Ziemniaki, marchew i seler obrać, umyć. Seler i marchew zetrzeć na tarce a ziemniaki pokroić w kostkę. Gdy skrzydełka są prawie miękkie dodać do garnka starte warzywa oraz ziemniaki i posiekany koperek i natkę pietruszki. Gotować do miękkości, doprawić. Szczaw dokładnie umyć i pokroić, dodać do zupy, zagotować. Śmietanę zahartować w dzbanku zupą i wlać mieszankę do garnka z zupą, wymieszać i w razie potrzeby jeszcze doprawić. Zupę podawać z ugotowanymi wcześniej na twardo jajkami.