Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubicie zupę szczawiową to ta na pewno wam zasmakuje. Zapraszam Was na moją wersję tej smacznej sezonowej zupy. Zupa znana od lat.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12364
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1394
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13250
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5529
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12364
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1394
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13250
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5529
Składniki
Do garnka wlać zimną wodę i włożyć do niego umyte skrzydełka. Gotować na małym ogniu prawie do miękkości, lekko doprawić. Ziemniaki, marchew i seler obrać, umyć. Seler i marchew zetrzeć na tarce a ziemniaki pokroić w kostkę. Gdy skrzydełka są prawie miękkie dodać do garnka starte warzywa oraz ziemniaki i posiekany koperek i natkę pietruszki. Gotować do miękkości, doprawić. Szczaw dokładnie umyć i pokroić, dodać do zupy, zagotować. Śmietanę zahartować w dzbanku zupą i wlać mieszankę do garnka z zupą, wymieszać i w razie potrzeby jeszcze doprawić. Zupę podawać z ugotowanymi wcześniej na twardo jajkami.