Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 220 Ocena: 8091
Dodano: 09.12.2011
Odsłon: 4046
1-2 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Dzwonka szczupaka myjemy i osuszamy. Posypujemy przyprawą do ryb, pieprzem cytrynowym /dość obficie/ i bazylią. Odstawiamy na 30 minut.
Rozmrożone grzyby siekamy na małe kawałki i dusimy na 1 łyżce masła.
Naczynie żaroodporne natłuszczamy pozostałym masłem, układamy ryby , na nie grzyby,solimy, posypujemy serem i polewamy śmietaną.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika /170 st.C/ i pieczemy ok.35 minut.
Gotowe rybki podajemy z ziemniakami i dowolną surówką. Życzę SMACZNEGO!
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

irma 18 lutego 2012Zgłoś do usunięcia
Bardzo się cieszę, że uchwyciłaś te szczegóły. Śmietany dodajemy wg uznania, a sól zaraz dopiszę.)))1 Kto głosował? | Odpowiedz

IlonaAlbertos 17 lutego 2012Zgłoś do usunięcia
Przepis ciekawy zwłaszcza, że lubię grzyby i ryby, ale nie widzę w przepisie soli, a w sposobie przygotowania jest. Ile śmietanki potrzeba?1 Kto głosował? | Odpowiedz