Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa, pyszna i oryginalna propozycja na obiad. Cullen skink, dosłownie zupa z Cullen, to potrawa wywodząca się z północno-wschodniej Szkocji. Poza Moray bywa serwowana jako przystawka podczas formalnych, tradycyjnych kolacji. Choć ‘skink’ pierwotnie oznaczało ‘goleń’, ta zupa używa jako bazy wędzonej ryb. Zupa ma charakterystyczny smak i aromat, przez co może kojarzyć się ze zdrowszą wersją grochówki.
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 2816
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 232
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 109
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 2816
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 232
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 109
Składniki
Zalej filety mlekiem; odstaw do namoczenia na 15 minut.
Pokrój cebulę i ziemniaki w średnią kostkę. Zeszklij cebulę na maśle w garnku przeznaczonym do zupy. Dodaj ziemniaki; podsmażaj przez 2 – 3 minuty. Po tym czasie zalej gorącą wodą, ledwie przykrywając warzywa, i gotuj na wolnym ogniu.
Namoczoną rybę ugotuj w mleku na wolnym ogniu, mieszając; zajmie to około 10 minut. Wyjmij filety na deskę, a mleko dodaj do warzyw.
Ściągnij skórę z ryby; rozdrób filety na płatki.
Ugotowane ziemniaki i cebulę rozgnieć tłuczkiem lub blenderem. Dodaj płatki ryby. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Serwuj zupę z natką pietruszką oraz pieczywem.
Smacznego!