Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na rozgrzanie lekka, wegetariańska zupa ze szpinakiem i selerem naciowym. Często słyszę, nie wiem co zrobić z selera naciowego, otóż idealny jest do zup, można nim zastąpić korzeń selera. Zupę podałam z grzankami z jajkiem lekko ściągniętym, bo takie uwielbiam.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22561
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14875
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4668
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44443
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 623
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 636
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22561
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14875
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4668
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44443
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 623
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 636
Składniki
Ziemniaki, marchew obieram. Ziemniaki kroję w kostkę. Marchew kroję wzdłuż na ćwiartki. Do garnka wlewam bulion, dodaję ziele, liście laurowe marchewkę i gotuję 10 minut. Dodaję pokrojone ziemniaki i dalej gotuję. Na patelni na maśle przesmażam pokrojony por, dodaję pokrojony seler naciowy. Jak warzywa lekko zmiękną dodaję do zupy i gotuję jeszcze 10 minut.Z zupy wyjmuję marchewkę. Połowę zupy miksuję blenderem i dodaję do reszty. Dodaję też marchewkę która pokroiłam. Na tej samej patelni przesmażam szpinak baby i dodaję do zupy. Śmietanę hartuję niewielką ilością zupy i wlewam do garnka. Zupy już nie gotuję. Doprawiam sola, pieprzem, podaję z natką.
Grzanki: Bułki kroję na pół. Wydrążam z nich miąższ ze środka.Na patelni rozpuszczam niewielką ilość masła i przesmażam bułkę z każdej strony. Wbijam jajko we wgłębienie bułki i odwracam do dna patelni. Smażę chwile żeby białko się ścięło a żółtko było płynne. Zupę podaję z grzankami.