Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie serdecznie dziś zaproponuję wam szybką zupkę szczawiową, gotową w zaledwie 30 minut. Nie wiem jak wy ale ja akurat szczawiowej nie lubię z mięsem, właśnie tak ugotowana jak dziś podam wam przepis najlepiej mi i moim domownikom smakuje. Myślę że spodoba wam się przepis a zwłaszcza dla zapracowanych i chcących szybko a dobrze zjeść.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 749
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22784
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15181
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4893
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45629
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 749
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22784
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15181
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4893
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45629
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody, dodać dowolny tłuszcz lub olej, następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz marchew pokrojoną według swojego uznania. Gotować całość do miękkości ziemniaków i marchwi. W międzyczasie przygotować szczaw.
Gdy ziemniaki i marchew są już miękkie, doprawić do smaku przyprawą z solą, dodać szczaw razem z sokiem ze słoika, dodać również ziela angielskie i liście laurowe. Chwilkę pogotować na wolnym ogniu. W czasie gdy zupa się gotuje przygotować śmietanę, rozrobić ją z wywarem od zupy dodając cukier ( gdy dodamy cukier do śmietany nie zważy ona się w zupie ).
Do gotującej się na wolnym ogniu zupy, wlać przygotowaną wcześniej śmietanę i szybkim ruchem łyżki zamieszać aby śmietana się nie zważyła. Zupę chwilkę zagotować można jeszcze doprawić według siebie przyprawą z solą jak również dodać szczyptę pieprzu i zdjąć z ognia.
Zupa wyszła bardzo smaczna ja ugotowałam razem z ziemniakami tak jak mama gotowała nam w dzieciństwie ale można ugotować sam barszcz według tego przepisu i ziemniaki ze skwarkami podać osobno. Zupkę podałam z jajkiem ugotowanym na twardo.