Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie serdecznie dziś zaproponuję wam szybką zupkę szczawiową, gotową w zaledwie 30 minut. Nie wiem jak wy ale ja akurat szczawiowej nie lubię z mięsem, właśnie tak ugotowana jak dziś podam wam przepis najlepiej mi i moim domownikom smakuje. Myślę że spodoba wam się przepis a zwłaszcza dla zapracowanych i chcących szybko a dobrze zjeść.
Zapiekanka makaronowa z mięsem gyros, warzywami, brokułami i serem feta to wy...
Odsłon: 189
Polecam na kolację.
Odsłon: 258
Polecam. Sprawdziłam. To jest dobre. Syci i odżywia.
Odsłon: 1342
Jeśli szukasz dania, które łączy w sobie aromatyczne przyprawy, delikatne mię...
Odsłon: 4673
Zapiekanka makaronowa z mięsem gyros, warzywami, brokułami i serem feta to wy...
Odsłon: 189
Polecam na kolację.
Odsłon: 258
Polecam. Sprawdziłam. To jest dobre. Syci i odżywia.
Odsłon: 1342
Jeśli szukasz dania, które łączy w sobie aromatyczne przyprawy, delikatne mię...
Odsłon: 4673
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody, dodać dowolny tłuszcz lub olej, następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz marchew pokrojoną według swojego uznania. Gotować całość do miękkości ziemniaków i marchwi. W międzyczasie przygotować szczaw.
Gdy ziemniaki i marchew są już miękkie, doprawić do smaku przyprawą z solą, dodać szczaw razem z sokiem ze słoika, dodać również ziela angielskie i liście laurowe. Chwilkę pogotować na wolnym ogniu. W czasie gdy zupa się gotuje przygotować śmietanę, rozrobić ją z wywarem od zupy dodając cukier ( gdy dodamy cukier do śmietany nie zważy ona się w zupie ).
Do gotującej się na wolnym ogniu zupy, wlać przygotowaną wcześniej śmietanę i szybkim ruchem łyżki zamieszać aby śmietana się nie zważyła. Zupę chwilkę zagotować można jeszcze doprawić według siebie przyprawą z solą jak również dodać szczyptę pieprzu i zdjąć z ognia.
Zupa wyszła bardzo smaczna ja ugotowałam razem z ziemniakami tak jak mama gotowała nam w dzieciństwie ale można ugotować sam barszcz według tego przepisu i ziemniaki ze skwarkami podać osobno. Zupkę podałam z jajkiem ugotowanym na twardo.