Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie serdecznie dziś zaproponuję wam szybką zupkę szczawiową, gotową w zaledwie 30 minut. Nie wiem jak wy ale ja akurat szczawiowej nie lubię z mięsem, właśnie tak ugotowana jak dziś podam wam przepis najlepiej mi i moim domownikom smakuje. Myślę że spodoba wam się przepis a zwłaszcza dla zapracowanych i chcących szybko a dobrze zjeść.
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2210
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2140
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 492
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 915
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 1047
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2210
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2140
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 492
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 915
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 1047
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody, dodać dowolny tłuszcz lub olej, następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz marchew pokrojoną według swojego uznania. Gotować całość do miękkości ziemniaków i marchwi. W międzyczasie przygotować szczaw.
Gdy ziemniaki i marchew są już miękkie, doprawić do smaku przyprawą z solą, dodać szczaw razem z sokiem ze słoika, dodać również ziela angielskie i liście laurowe. Chwilkę pogotować na wolnym ogniu. W czasie gdy zupa się gotuje przygotować śmietanę, rozrobić ją z wywarem od zupy dodając cukier ( gdy dodamy cukier do śmietany nie zważy ona się w zupie ).
Do gotującej się na wolnym ogniu zupy, wlać przygotowaną wcześniej śmietanę i szybkim ruchem łyżki zamieszać aby śmietana się nie zważyła. Zupę chwilkę zagotować można jeszcze doprawić według siebie przyprawą z solą jak również dodać szczyptę pieprzu i zdjąć z ognia.
Zupa wyszła bardzo smaczna ja ugotowałam razem z ziemniakami tak jak mama gotowała nam w dzieciństwie ale można ugotować sam barszcz według tego przepisu i ziemniaki ze skwarkami podać osobno. Zupkę podałam z jajkiem ugotowanym na twardo.