Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka zupa fasolowa czyli świetna propozycja dla zabieganych kobiet, przygotowuje się ją w kilka chwil a do tego smakuje przepysznie. Zupa fasolowa to połączenie kiełbasy boczku, warzyw i fasolki z puszki, doskonale smakuje w towzrzystwie pieczywa, polecam do wypróbowania.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1038
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2012
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 475
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1038
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2012
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 475
Składniki
Boczek kroimy w kostkę. Kiełbasę kroimy w półplasterki. Obraną cebulę kroimy w kostkę. Włoszczyznę czyli marchewkę, pietruszkę, kawałek selera i pora kroimy na mniejsze kawałki. Obrane i opłukane ziemniaki kroimy w większą kostkę.
Na patelnię z rozgrzanym tłuszczem wrzucamy pokrojony boczek oraz kiełbasę i całość chwilę podsmażamy często mieszając. Do boczku i kiełbasy dodajemy pokrojoną cebulę i wszystko smażymy około 5 minut po czym zdejmujemy z ognia.
W dużym garnku umieszczamy pokrojone warzywa i czosnek po czym zalewamy je 2 litrami wody i zagotowujemy. Do gotującego się wywaru dodajemy ziele angielskie, liście laurowe oraz podsmażoną kiełbasę z boczkiem i cebulą, całość mieszamy i gotujemy do momentu aż warzywa będą miękkie ale nie rozgotowane. Pod koniec gotowania zupę doprawiamy solą oraz sporą ilością czarnego pieprzu, dodajemy również odsączoną z zalewy białą oraz czerwoną fasolkę i jeszcze chwilę gotujemy.