Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka zupa fasolowa czyli świetna propozycja dla zabieganych kobiet, przygotowuje się ją w kilka chwil a do tego smakuje przepysznie. Zupa fasolowa to połączenie kiełbasy boczku, warzyw i fasolki z puszki, doskonale smakuje w towzrzystwie pieczywa, polecam do wypróbowania.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3423
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 489
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 286
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 6808
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 278
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3423
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 489
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 286
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 6808
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 278
Składniki
Boczek kroimy w kostkę. Kiełbasę kroimy w półplasterki. Obraną cebulę kroimy w kostkę. Włoszczyznę czyli marchewkę, pietruszkę, kawałek selera i pora kroimy na mniejsze kawałki. Obrane i opłukane ziemniaki kroimy w większą kostkę.
Na patelnię z rozgrzanym tłuszczem wrzucamy pokrojony boczek oraz kiełbasę i całość chwilę podsmażamy często mieszając. Do boczku i kiełbasy dodajemy pokrojoną cebulę i wszystko smażymy około 5 minut po czym zdejmujemy z ognia.
W dużym garnku umieszczamy pokrojone warzywa i czosnek po czym zalewamy je 2 litrami wody i zagotowujemy. Do gotującego się wywaru dodajemy ziele angielskie, liście laurowe oraz podsmażoną kiełbasę z boczkiem i cebulą, całość mieszamy i gotujemy do momentu aż warzywa będą miękkie ale nie rozgotowane. Pod koniec gotowania zupę doprawiamy solą oraz sporą ilością czarnego pieprzu, dodajemy również odsączoną z zalewy białą oraz czerwoną fasolkę i jeszcze chwilę gotujemy.