Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania kombinację warzyw, które mam akurat „pod ręką”. Moją ulubioną wersję przestawiam poniżej. Zawsze jednak dodaje „tajemniczy” składnik – estragon. Polecam wypróbować.
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 63
Grecka sałatka ziemniaczana.
Odsłon: 309
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2466
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 63
Grecka sałatka ziemniaczana.
Odsłon: 309
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2466
Składniki
Do gotującego się buliony wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki. Marchew i pietruszkę (korzeń) kroimy w talarki, a seler, czosnek i kalarepę w kostkę, dodajemy do zupy. Dodajemy groszek. Przyprawiamy do smaku. Gotujemy około 10-15 minut aż zmiękną warzywa. Na koniec odlewamy chochelkę trochę zupy do kubka i dodajemy do niego śmietanę. Dokładnie mieszamy i wlewamy do zupy. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki lub koperek oraz estragon. Gotujemy jeszcze kilka minut. Dla osób dbających o dietę proponuję wersję bez śmietany. Zupa bez tego dodatku również spakuje wyśmienicie.