Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania kombinację warzyw, które mam akurat „pod ręką”. Moją ulubioną wersję przestawiam poniżej. Zawsze jednak dodaje „tajemniczy” składnik – estragon. Polecam wypróbować.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 88
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31247
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 88
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31247
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Składniki
Do gotującego się buliony wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki. Marchew i pietruszkę (korzeń) kroimy w talarki, a seler, czosnek i kalarepę w kostkę, dodajemy do zupy. Dodajemy groszek. Przyprawiamy do smaku. Gotujemy około 10-15 minut aż zmiękną warzywa. Na koniec odlewamy chochelkę trochę zupy do kubka i dodajemy do niego śmietanę. Dokładnie mieszamy i wlewamy do zupy. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki lub koperek oraz estragon. Gotujemy jeszcze kilka minut. Dla osób dbających o dietę proponuję wersję bez śmietany. Zupa bez tego dodatku również spakuje wyśmienicie.