Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania kombinację warzyw, które mam akurat „pod ręką”. Moją ulubioną wersję przestawiam poniżej. Zawsze jednak dodaje „tajemniczy” składnik – estragon. Polecam wypróbować.
Polecam.
Odsłon: 383
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1648
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 570
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1939
Polecam.
Odsłon: 383
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1648
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 570
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1939
Składniki
Do gotującego się buliony wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki. Marchew i pietruszkę (korzeń) kroimy w talarki, a seler, czosnek i kalarepę w kostkę, dodajemy do zupy. Dodajemy groszek. Przyprawiamy do smaku. Gotujemy około 10-15 minut aż zmiękną warzywa. Na koniec odlewamy chochelkę trochę zupy do kubka i dodajemy do niego śmietanę. Dokładnie mieszamy i wlewamy do zupy. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki lub koperek oraz estragon. Gotujemy jeszcze kilka minut. Dla osób dbających o dietę proponuję wersję bez śmietany. Zupa bez tego dodatku również spakuje wyśmienicie.