Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania kombinację warzyw, które mam akurat „pod ręką”. Moją ulubioną wersję przestawiam poniżej. Zawsze jednak dodaje „tajemniczy” składnik – estragon. Polecam wypróbować.
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47733
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165592
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 389
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 100
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47733
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165592
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 389
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 100
Składniki
Do gotującego się buliony wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki. Marchew i pietruszkę (korzeń) kroimy w talarki, a seler, czosnek i kalarepę w kostkę, dodajemy do zupy. Dodajemy groszek. Przyprawiamy do smaku. Gotujemy około 10-15 minut aż zmiękną warzywa. Na koniec odlewamy chochelkę trochę zupy do kubka i dodajemy do niego śmietanę. Dokładnie mieszamy i wlewamy do zupy. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki lub koperek oraz estragon. Gotujemy jeszcze kilka minut. Dla osób dbających o dietę proponuję wersję bez śmietany. Zupa bez tego dodatku również spakuje wyśmienicie.