Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania kombinację warzyw, które mam akurat „pod ręką”. Moją ulubioną wersję przestawiam poniżej. Zawsze jednak dodaje „tajemniczy” składnik – estragon. Polecam wypróbować.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326869
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12152
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17087
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326869
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12152
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17087
Składniki
Do gotującego się buliony wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki. Marchew i pietruszkę (korzeń) kroimy w talarki, a seler, czosnek i kalarepę w kostkę, dodajemy do zupy. Dodajemy groszek. Przyprawiamy do smaku. Gotujemy około 10-15 minut aż zmiękną warzywa. Na koniec odlewamy chochelkę trochę zupy do kubka i dodajemy do niego śmietanę. Dokładnie mieszamy i wlewamy do zupy. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki lub koperek oraz estragon. Gotujemy jeszcze kilka minut. Dla osób dbających o dietę proponuję wersję bez śmietany. Zupa bez tego dodatku również spakuje wyśmienicie.