Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna ,sycąca zupa po meksykańsku z klopsikami
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 5971
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 153
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 5971
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 153
Składniki
Do mięsa mielonego dodajemy 1 jajko 3 łyżki bułki tartej ,1 łyżeczkę musztardy 1 łyżeczkę czosnku suszonego,
2 łyżeczki ziół prowansalskich, papryka słodka i ostra do smaku , koperek sól i pieprz do smaku.Wyrabiamy dokładnie mięso z dodatkami, i formujemy klopsiki w wielkości orzecha włoskiego . Obtaczamy każdy klopsiki w mące.
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę . Do większego o grubym dnie wlewane że trzy łyżki oleju, i wkładamy cebulę na gorący olej . Chwilę smażymy do zeszklenia cebuli , dodajemy pokrojoną marchewkę w plasterki smażymy .
Kroimy drobno pokroić 4 ząbki czosnku i przekładamy do garnka mieszamy , paprykę kroimy w kostkę i wkładamy do smażenia . Wrzucamy osaczoną fasolę i kukurydzę, wlewamy wodę równa aby było równo z warzywami gotujemy 20 minut.
Dodajemy pulpeciki i chwilę gotujemy, wkładamy do garnka puszkę pomidorów krojonych i pół szklanki koncentratu pomidorowego. Solimy i pieprzymy do smaku . Zagotowujemy jeszcze 10 minut . I zupa jest gotowa . Polecam . Smacznego.