Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrzebujesz szybkiej, smacznej i rozgrzewającej zupy na obiad dla całej rodziny? Nic trudnego, tę zupę wykonasz bardzo szybko, a jej skład możesz dostosować do obecnej pory roku. Wiosną dorzuć garść liści szpinaku i młody, zielony groszek, w środku lata użyj świeżych pomidorów i cukinii, a jesienią możesz urozmaicić zupę papryką lub dynią. Jeśli nie masz świeżych warzyw, skorzystaj z mrożonych. Zupa i tak będzie aromatyczna. Potrawa jest całkowicie wegetariańska, a jeśli sięgniesz po olej zamiast masła – uzyskasz świetny posiłek dla wegan.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35745
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2656
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 465
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 631
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1022
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 124
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35745
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2656
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 465
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 631
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1022
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 124
Składniki
Obierz ziemniaki, marchewkę, cukinię, cebulę i czosnek, a następnie pokrój w kostkę (czosnek możesz przecisnąć przez praskę). Oczyść paprykę i także posiekaj. W dużym garnku rozgrzej tłuszcz, wrzuć ziele angielskie i liść laurowy, a następnie cebulkę, aby zaczęła pachnieć i błyszczeć. Następnie dodaj czosnek, chwilę przesmaż, po czym dorzuć ziemniaki, marchewki i paprykę. Duś chwilę na wolnym ogniu, aż warzywa staną się aromatyczne.
Wlej bulion, passatę pomidorową lub pokrojone pomidory, a także białą fasolę i fasolkę szparagową. Gotuj zupę na średnim ogniu, aż warzywa staną się miękkie. Po około 30 minutach dodaj zielony groszek i cukinię, a także ryż lub makaron i gotuj jeszcze ok. 15 minut. Dopraw zupę solą, pieprzem i cukrem. Podawaj, dekorując talerz świeżą natką pietruszki.