Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrzebujesz szybkiej, smacznej i rozgrzewającej zupy na obiad dla całej rodziny? Nic trudnego, tę zupę wykonasz bardzo szybko, a jej skład możesz dostosować do obecnej pory roku. Wiosną dorzuć garść liści szpinaku i młody, zielony groszek, w środku lata użyj świeżych pomidorów i cukinii, a jesienią możesz urozmaicić zupę papryką lub dynią. Jeśli nie masz świeżych warzyw, skorzystaj z mrożonych. Zupa i tak będzie aromatyczna. Potrawa jest całkowicie wegetariańska, a jeśli sięgniesz po olej zamiast masła – uzyskasz świetny posiłek dla wegan.
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32546
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 40
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 67
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 907
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 326
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32546
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 40
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 67
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 907
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 326
Składniki
Obierz ziemniaki, marchewkę, cukinię, cebulę i czosnek, a następnie pokrój w kostkę (czosnek możesz przecisnąć przez praskę). Oczyść paprykę i także posiekaj. W dużym garnku rozgrzej tłuszcz, wrzuć ziele angielskie i liść laurowy, a następnie cebulkę, aby zaczęła pachnieć i błyszczeć. Następnie dodaj czosnek, chwilę przesmaż, po czym dorzuć ziemniaki, marchewki i paprykę. Duś chwilę na wolnym ogniu, aż warzywa staną się aromatyczne.
Wlej bulion, passatę pomidorową lub pokrojone pomidory, a także białą fasolę i fasolkę szparagową. Gotuj zupę na średnim ogniu, aż warzywa staną się miękkie. Po około 30 minutach dodaj zielony groszek i cukinię, a także ryż lub makaron i gotuj jeszcze ok. 15 minut. Dopraw zupę solą, pieprzem i cukrem. Podawaj, dekorując talerz świeżą natką pietruszki.