Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i szybka
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 353
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 192
Sernik piernikowy to pyszna propozycja na świąteczny stół. Sernik jest pyszny...
Odsłon: 219
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 294
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 49
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 353
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 192
Sernik piernikowy to pyszna propozycja na świąteczny stół. Sernik jest pyszny...
Odsłon: 219
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 294
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 49
Składniki
Kurczaka kroimy w paski lub kostkę (jak kto woli) wrzucamy na wrzącą wodę i pozostawiamy na chwile aby pogotował się sam (tak aby się dokładnie ściął). Następnie wrzucamy włoszczyznę, kostkę rosołową i ryż (opłukany pod bieżącą wodą i wyjęty z torebki). Gdy ryż będzie prawie gotowy dodajemy pomidory i całość gotujemy do miękkości ryżu. Gdy zupa będzie gotowa, czyli wszystkie jej składniki miękkie - dodajemy sól pieprz i śmietanę. Przez chwilę gotujemy. Zestawiamy z ognia i dodajemy posiekaną pietruszkę i szczypiorek.
Smacznego!!!