Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żurek który zawsze wychodzi, można dodać jeszcze jajko będzie jeszcze lepszy ;-)
Przepis dnia
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 515
Proponuję soczystą pierś z kurczaka w cudownym i zdrowym sosie.
Odsłon: 2249
Panierowana w jajku i bułce tartej smaczna ryba Miruna podana z ziemniakami i...
Odsłon: 48
Przepis dnia
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 515
Proponuję soczystą pierś z kurczaka w cudownym i zdrowym sosie.
Odsłon: 2249
Panierowana w jajku i bułce tartej smaczna ryba Miruna podana z ziemniakami i...
Odsłon: 48
Składniki
1. Kiełbasę zalewamy wodą i gotujemy 30 minut.
2. Po tym czasie wykładamy kiełbasę, obieramy z flaczka i kroimy w krążki
3. Następnie przesmażamy na rozgrzanym oleju.
4. Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę, dodajemy do wywaru z kiełbasy i gotujemy
5. Wsypujemy Vegetę.
6. Kiedy ziemniaki są już prawie dobre dodajemy kiełbasę
7. Następnie doprawiamy majerankiem oraz solą.
8. Proszek Żurku rozrabiamy ze śmietaną.
9. Hartują wlewamy do zupy, jeszcze chwilkę gotujemy.
10. Zupa gotowa. 11. Smacznego.