Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na pyszną zupę, poradzi sobie z tym każdy facet ;)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11222
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1204
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11767
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1504
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11222
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1204
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11767
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1504
Składniki
W garnku o grubym dnie roztapiamy oliwę kokosową. Dodajemy cebulę, czosnek, imbir i smażymy 2-3 minuty, aż cebula się zeszkli. Dodajemy pastę curry, smażymy jedną minutę.
Następnie dodajemy marchewkę, bataty i całość zalewamy bulionem. Gotujemy 15-18 minut, aż warzywa będą miękkie.
Całość studzimy i miksujemy. Dodajemy przyprawy do smaku (pieprz kajeński, sól, pieprz) i gotujemy 2 minuty.
Do naczynia, miseczki – nakładamy ugotowany ryż, następnie zalewamy zupą i dekorujemy kolendrą, limonką oraz migdałami.w