Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na pyszną zupę, poradzi sobie z tym każdy facet ;)
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8429
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6810
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4660
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327210
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8429
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6810
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4660
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327210
Składniki
W garnku o grubym dnie roztapiamy oliwę kokosową. Dodajemy cebulę, czosnek, imbir i smażymy 2-3 minuty, aż cebula się zeszkli. Dodajemy pastę curry, smażymy jedną minutę.
Następnie dodajemy marchewkę, bataty i całość zalewamy bulionem. Gotujemy 15-18 minut, aż warzywa będą miękkie.
Całość studzimy i miksujemy. Dodajemy przyprawy do smaku (pieprz kajeński, sól, pieprz) i gotujemy 2 minuty.
Do naczynia, miseczki – nakładamy ugotowany ryż, następnie zalewamy zupą i dekorujemy kolendrą, limonką oraz migdałami.w