Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na pyszną zupę, poradzi sobie z tym każdy facet ;)
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 345
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 72
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 46
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 345
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 72
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 46
Składniki
W garnku o grubym dnie roztapiamy oliwę kokosową. Dodajemy cebulę, czosnek, imbir i smażymy 2-3 minuty, aż cebula się zeszkli. Dodajemy pastę curry, smażymy jedną minutę.
Następnie dodajemy marchewkę, bataty i całość zalewamy bulionem. Gotujemy 15-18 minut, aż warzywa będą miękkie.
Całość studzimy i miksujemy. Dodajemy przyprawy do smaku (pieprz kajeński, sól, pieprz) i gotujemy 2 minuty.
Do naczynia, miseczki – nakładamy ugotowany ryż, następnie zalewamy zupą i dekorujemy kolendrą, limonką oraz migdałami.w