Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu zakochaliśmy się w tej kuchni. Te smaki, ta prostota i przede wszystkim, prędka w przygotowaniu.
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 279
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 65
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 278
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 116
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 279
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 65
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 278
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 116
Składniki
Trawę cytrynową zalewamy wrzątkiem. Odcedzamy. Wywar pozostawiamy. Krewetki przelewamy wrzątkiem. Grzyby, pokrojoną w słupki i marchew, smażymy na rozgrzanym oleju z odrobiną sosu sojowego. Dodajemy pokrojonego w piórka pora, posiekany czosnek. Chwilę smażymy. Całość zalewamy mlekiem kokosowym, dodajemy bulion, liście kaffiru i wywar z trawy cytrynowej. Wrzucamy krewetki, zagotowujemy. Całość doprawiamy sosem ostrygowym. Podajemy z ulubionym makaronem.