Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu zakochaliśmy się w tej kuchni. Te smaki, ta prostota i przede wszystkim, prędka w przygotowaniu.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 342
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 57
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 342
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 57
Składniki
Trawę cytrynową zalewamy wrzątkiem. Odcedzamy. Wywar pozostawiamy. Krewetki przelewamy wrzątkiem. Grzyby, pokrojoną w słupki i marchew, smażymy na rozgrzanym oleju z odrobiną sosu sojowego. Dodajemy pokrojonego w piórka pora, posiekany czosnek. Chwilę smażymy. Całość zalewamy mlekiem kokosowym, dodajemy bulion, liście kaffiru i wywar z trawy cytrynowej. Wrzucamy krewetki, zagotowujemy. Całość doprawiamy sosem ostrygowym. Podajemy z ulubionym makaronem.