Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A dlaczego? A dlatego…Dlatego, że lubimy łączyć smaki. Tzw. kuchnia Fusion, daje wiele możliwości. A przy tym mega moc! Moc aromatów i smaków.
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 51
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7607
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154965
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1077
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 534
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 51
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7607
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154965
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1077
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 534
Składniki
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy. Trawę cytrynową zalewamy wrzątkiem, parzymy kilka minut. Wywar przecedzamy przez drobne sitko. Marchew i kalarepkę kroimy w słupki. Grzyby mun zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na kilka minut, odcedzamy i kroimy w paski. Por kroimy w piórka. Ananasa kroimy w kostkę. Czosnek i imbir siekamy. Na rozgrzany olej wrzucamy marchew i kalarepkę, chwilę smażymy. Wrzucamy posiekany czosnek oraz imbir, smażymy (mieszając) dosłownie kilka chwil, po czym dodajemy pomidory wraz z zalewą, ananasa, grzyby, liście kaffiru, napar z trawy cytrynowej, tajskie curry. Dusimy pod przykryciem 5 min, po czym zalewamy gorącym bulionem, zagotowujemy. Odstawiamy na 2-3 minuty, dodajemy mleko kokosowe, łączymy. Podajemy z wcześniej ugotowanym makaronem.