Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A dlaczego? A dlatego…Dlatego, że lubimy łączyć smaki. Tzw. kuchnia Fusion, daje wiele możliwości. A przy tym mega moc! Moc aromatów i smaków.
Racuchy na kwaśnym mleku z jabłkami to pyszna i prosta propozycja niemal na k...
Odsłon: 1041
Są to tosty, które mają w środku parówkę. Jest to przepyszny przepis i wielu...
Odsłon: 69
Janssons frestelse czyli zapiekanka, której nie można się oprzeć (a przynajmn...
Odsłon: 130
Przepis dnia
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 42859
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 8288
Racuchy na kwaśnym mleku z jabłkami to pyszna i prosta propozycja niemal na k...
Odsłon: 1041
Są to tosty, które mają w środku parówkę. Jest to przepyszny przepis i wielu...
Odsłon: 69
Janssons frestelse czyli zapiekanka, której nie można się oprzeć (a przynajmn...
Odsłon: 130
Przepis dnia
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 42859
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 8288
Składniki
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy. Trawę cytrynową zalewamy wrzątkiem, parzymy kilka minut. Wywar przecedzamy przez drobne sitko. Marchew i kalarepkę kroimy w słupki. Grzyby mun zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na kilka minut, odcedzamy i kroimy w paski. Por kroimy w piórka. Ananasa kroimy w kostkę. Czosnek i imbir siekamy. Na rozgrzany olej wrzucamy marchew i kalarepkę, chwilę smażymy. Wrzucamy posiekany czosnek oraz imbir, smażymy (mieszając) dosłownie kilka chwil, po czym dodajemy pomidory wraz z zalewą, ananasa, grzyby, liście kaffiru, napar z trawy cytrynowej, tajskie curry. Dusimy pod przykryciem 5 min, po czym zalewamy gorącym bulionem, zagotowujemy. Odstawiamy na 2-3 minuty, dodajemy mleko kokosowe, łączymy. Podajemy z wcześniej ugotowanym makaronem.