Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A dlaczego? A dlatego…Dlatego, że lubimy łączyć smaki. Tzw. kuchnia Fusion, daje wiele możliwości. A przy tym mega moc! Moc aromatów i smaków.
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 279
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 65
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 278
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 116
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 279
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 65
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 278
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 116
Składniki
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy. Trawę cytrynową zalewamy wrzątkiem, parzymy kilka minut. Wywar przecedzamy przez drobne sitko. Marchew i kalarepkę kroimy w słupki. Grzyby mun zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na kilka minut, odcedzamy i kroimy w paski. Por kroimy w piórka. Ananasa kroimy w kostkę. Czosnek i imbir siekamy. Na rozgrzany olej wrzucamy marchew i kalarepkę, chwilę smażymy. Wrzucamy posiekany czosnek oraz imbir, smażymy (mieszając) dosłownie kilka chwil, po czym dodajemy pomidory wraz z zalewą, ananasa, grzyby, liście kaffiru, napar z trawy cytrynowej, tajskie curry. Dusimy pod przykryciem 5 min, po czym zalewamy gorącym bulionem, zagotowujemy. Odstawiamy na 2-3 minuty, dodajemy mleko kokosowe, łączymy. Podajemy z wcześniej ugotowanym makaronem.