Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ach, jak pięknie ta zupa wygląda! Podana do stołu, zniknie natychmiast.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 805
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 409
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15198
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1856
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 805
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 409
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15198
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1856
Składniki
W dużym garnku rozgrzać oliwę na średnim ogniu, dodać cebulę i smażyć 2 minuty, dodać imbir czosnek, trawę cytrynową, jalapeno i smażyć 4 minuty ciągle mieszając. Dodać curry i kurkumę, smażyć minutę. Dodać gorący bulion.
Doprowadzić do wrzenia – dodać bataty i marchwkę. Gotować 15-20 minuty, aż bataty będą miękkie. Zdjąć z ognia, lekko przestudzić przed zmiksowaniem.
Zmiksować całość na gładką, kremową masę. Uwaga, aby się nie poparzyć.
Postawić z powrotem na małym ogniu, dodać mleko kokosowe (zostawić jedną lub dwie łyżki do dekoracji), doprawić do smaku sosem sojowym, sokiem z limonki, solą, pieprzem i cukrem. Zdjąć z ognia, Udekorować i podawać.