Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ach, jak pięknie ta zupa wygląda! Podana do stołu, zniknie natychmiast.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 319
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2537
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 319
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2537
Składniki
W dużym garnku rozgrzać oliwę na średnim ogniu, dodać cebulę i smażyć 2 minuty, dodać imbir czosnek, trawę cytrynową, jalapeno i smażyć 4 minuty ciągle mieszając. Dodać curry i kurkumę, smażyć minutę. Dodać gorący bulion.
Doprowadzić do wrzenia – dodać bataty i marchwkę. Gotować 15-20 minuty, aż bataty będą miękkie. Zdjąć z ognia, lekko przestudzić przed zmiksowaniem.
Zmiksować całość na gładką, kremową masę. Uwaga, aby się nie poparzyć.
Postawić z powrotem na małym ogniu, dodać mleko kokosowe (zostawić jedną lub dwie łyżki do dekoracji), doprawić do smaku sosem sojowym, sokiem z limonki, solą, pieprzem i cukrem. Zdjąć z ognia, Udekorować i podawać.