Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pikantna, kwaśna i pełna aromatu
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 177
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 378
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1716
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3235
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26723
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 177
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 378
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1716
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3235
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26723
Składniki
Cebulę pokroić w piórka, wrzucić na rozgrzany olej kokosowy. Czosnek i papryczki chili drobno posiekać, imbir pokroić w cienkie plasterki, boczniaki poszatkować, trawę cytrynową naciąć wzdłuż, kukurydzę podzielić na kawałki,wszystko dodać do smażącej się cebuli. Dołożyć 2 łyżki pasty tom yum, smażyć razem kilka minut.
Wlać bulion, gotować 10 minut. W osobnym garnku ugotować makaron ryżowy, odcedzić.
Groszek cukrowy pokroić na kawałki i wraz z krewetkami dodać do zupy, gotować kolejne 2-3 minuty.
Gotową zupę doprawić sokiem z limonki (ewentualnie dosolić), podawać z porcją makaronu ryżowego, posypaną listkami kolendry.