Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pikantna, kwaśna i pełna aromatu
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13264
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2595
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3743
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4754
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13264
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2595
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3743
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4754
Składniki
Cebulę pokroić w piórka, wrzucić na rozgrzany olej kokosowy. Czosnek i papryczki chili drobno posiekać, imbir pokroić w cienkie plasterki, boczniaki poszatkować, trawę cytrynową naciąć wzdłuż, kukurydzę podzielić na kawałki,wszystko dodać do smażącej się cebuli. Dołożyć 2 łyżki pasty tom yum, smażyć razem kilka minut.
Wlać bulion, gotować 10 minut. W osobnym garnku ugotować makaron ryżowy, odcedzić.
Groszek cukrowy pokroić na kawałki i wraz z krewetkami dodać do zupy, gotować kolejne 2-3 minuty.
Gotową zupę doprawić sokiem z limonki (ewentualnie dosolić), podawać z porcją makaronu ryżowego, posypaną listkami kolendry.