Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pikantna, kwaśna i pełna aromatu
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1753
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8310
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 725
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253035
Polecam.
Odsłon: 1400
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1753
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8310
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 725
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253035
Polecam.
Odsłon: 1400
Składniki
Cebulę pokroić w piórka, wrzucić na rozgrzany olej kokosowy. Czosnek i papryczki chili drobno posiekać, imbir pokroić w cienkie plasterki, boczniaki poszatkować, trawę cytrynową naciąć wzdłuż, kukurydzę podzielić na kawałki,wszystko dodać do smażącej się cebuli. Dołożyć 2 łyżki pasty tom yum, smażyć razem kilka minut.
Wlać bulion, gotować 10 minut. W osobnym garnku ugotować makaron ryżowy, odcedzić.
Groszek cukrowy pokroić na kawałki i wraz z krewetkami dodać do zupy, gotować kolejne 2-3 minuty.
Gotową zupę doprawić sokiem z limonki (ewentualnie dosolić), podawać z porcją makaronu ryżowego, posypaną listkami kolendry.