Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pikantna, kwaśna i pełna aromatu
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 51
Kotlety mielone po morawsku to ponoć specjał znany w rejonie Moraw od czasów...
Odsłon: 1367
Nasze ciasto "Jaskiniowiec" to prawdziwa uczta dla miłośników słodkich deseró...
Odsłon: 35091
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 51
Kotlety mielone po morawsku to ponoć specjał znany w rejonie Moraw od czasów...
Odsłon: 1367
Nasze ciasto "Jaskiniowiec" to prawdziwa uczta dla miłośników słodkich deseró...
Odsłon: 35091
Składniki
Cebulę pokroić w piórka, wrzucić na rozgrzany olej kokosowy. Czosnek i papryczki chili drobno posiekać, imbir pokroić w cienkie plasterki, boczniaki poszatkować, trawę cytrynową naciąć wzdłuż, kukurydzę podzielić na kawałki,wszystko dodać do smażącej się cebuli. Dołożyć 2 łyżki pasty tom yum, smażyć razem kilka minut.
Wlać bulion, gotować 10 minut. W osobnym garnku ugotować makaron ryżowy, odcedzić.
Groszek cukrowy pokroić na kawałki i wraz z krewetkami dodać do zupy, gotować kolejne 2-3 minuty.
Gotową zupę doprawić sokiem z limonki (ewentualnie dosolić), podawać z porcją makaronu ryżowego, posypaną listkami kolendry.