Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Barszcz biały, żurek albo zalewajka nie są dla ciebie? Szukasz taniej zupy na Wielkanoc, przy której przy okazji się nie narobisz? Kartoflanka z chrzanem to świetne rozwiązanie! Niedrogie pierwsze danie przygotujesz z kilku łatwodostępnych składników. Sprawdź, jak szybko i prosto zrobić zupę ziemniaczaną na święta.
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 287
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1406
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 306
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1033
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 287
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1406
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 306
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1033
Składniki
Przygotuj garnek, w którym zrobisz zupę. Na jego dno wylej łyżkę oleju i dobrze ją rozgrzej. Wsyp posiekaną w kostkę cebulę oraz starty seler i chwilę smaż, aż do zarumienienia cebuli.
Gdy cebula będzie szklista, dodaj do garnka obrane i pokrojone w grubą kostkę ziemniaki. Następnie wlej wodę i mleko. Doprowadź zupę do wrzenia, a potem zmniejsz ogień i gotuj ją do momentu, w którym ziemniaki staną się miękkie (max. do 15 minut).
Zblenduj zupę na krem. Dodaj łyżkę chrzanu oraz dopraw solą i pieprzem według uznania.
Boczek pokrój na kostkę i zarumień na patelni. Dodaj do kartoflanki z chrzanem i przemieszaj. Od razu podawaj.