Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co kryje się pod tajemniczą nazwą tantanmen? To jeden z rodzajów ramenu z mięsem mielonym. Jest lekko ostra, ale nie brakuje w niej również subtelnej słodyczy i kwaskowego posmaku. Podstawą do jej zrobienia jest bulion, najlepiej ten domowy, drobiowy lub warzywny. Możesz więc przygotować tantanmen z rosołu ugotowanego dzień wcześniej.
Masz ochotę pochrupać coś słodkiego? Przygotuj domowe ciastka z masłem orzech...
Odsłon: 1067
Bataty to wciąż nie dość doceniana w Polsce słodka odmiana ziemniaków. Na uwa...
Odsłon: 1009
Masz ochotę pochrupać coś słodkiego? Przygotuj domowe ciastka z masłem orzech...
Odsłon: 1067
Bataty to wciąż nie dość doceniana w Polsce słodka odmiana ziemniaków. Na uwa...
Odsłon: 1009
Składniki
Ugotuj makaron według instrukcji na opakowaniu
Mięso wieprzowe przełóż na mocno rozgrzany olej. Posól i popieprz. Dodaj też posiekaną papryczkę chili. Przesmaż, mieszając cały czas. Obierz ząbki czosnku i przeciśnij przez praskę nad patelnią. Dodaj też starty imbir i sos ostrygowy. Cały czas mieszaj i podsmażaj na średnim ogniu. Kiedy będzie gotowe, odstaw na bok.
Do rondelka przełóż pastę miso lub tahini, dodaj ocet ryżowy, mleko kokosowe sos sojowy i cukier. Zalej gorącym bulionem i zagotuj.
Wyłóż na miskę najpierw makaron, zalej go zupą, a na wierzchu ułóż mięso. Dodaj posiekany szczypior i sezam. Posyp kolendrą.