Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co kryje się pod tajemniczą nazwą tantanmen? To jeden z rodzajów ramenu z mięsem mielonym. Jest lekko ostra, ale nie brakuje w niej również subtelnej słodyczy i kwaskowego posmaku. Podstawą do jej zrobienia jest bulion, najlepiej ten domowy, drobiowy lub warzywny. Możesz więc przygotować tantanmen z rosołu ugotowanego dzień wcześniej.
Domowa mieszanka ziół do gulaszu.
Odsłon: 64
Kapusta czy to biała czy czerwona ma wspaniałe własciwości odzywcze. Czerwona...
Odsłon: 17
Ugotowane mięso z mostku wieprzowego (żeberka) podane z sosem i kaszą gryczan...
Odsłon: 61
Dzisiaj zapiekanki trochę inne jak zazwyczaj bo z grzybkami które uzbierałam...
Odsłon: 126
Domowa mieszanka ziół do gulaszu.
Odsłon: 64
Kapusta czy to biała czy czerwona ma wspaniałe własciwości odzywcze. Czerwona...
Odsłon: 17
Ugotowane mięso z mostku wieprzowego (żeberka) podane z sosem i kaszą gryczan...
Odsłon: 61
Dzisiaj zapiekanki trochę inne jak zazwyczaj bo z grzybkami które uzbierałam...
Odsłon: 126
Składniki
Ugotuj makaron według instrukcji na opakowaniu
Mięso wieprzowe przełóż na mocno rozgrzany olej. Posól i popieprz. Dodaj też posiekaną papryczkę chili. Przesmaż, mieszając cały czas. Obierz ząbki czosnku i przeciśnij przez praskę nad patelnią. Dodaj też starty imbir i sos ostrygowy. Cały czas mieszaj i podsmażaj na średnim ogniu. Kiedy będzie gotowe, odstaw na bok.
Do rondelka przełóż pastę miso lub tahini, dodaj ocet ryżowy, mleko kokosowe sos sojowy i cukier. Zalej gorącym bulionem i zagotuj.
Wyłóż na miskę najpierw makaron, zalej go zupą, a na wierzchu ułóż mięso. Dodaj posiekany szczypior i sezam. Posyp kolendrą.