Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół to samo dobro. Rozgrzewa, poprawia humor. Leczy ciało i duszę.
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 790
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 94
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 790
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 94
Składniki
Mięso umyć, zalać zimną wodą - ok 3 -3,5 litra i gotować na wolnym ogniu ok 20 min. Zebrać szumowiny. Dodać oczyszczone, obrane, umyte warzywa. Cebule przed dodaniem do rosołu przypiec na suchej patelni. Dodać przyprawy - pieprz czarny i sól do smaku. Gotować ok 20 min na wolnym ogniu, a następnie zredukować gaz do min i gotować ok 2 godz. Rosół ma tylko mrugać. Rosół jest pyszny. Podawać z makaronem, najlepiej domowym, albo z kostką z kaszy manny. Porady Rosół nie lubi pośpiechu. Rosołu nie przykrywamy w czasie gotowania. Nie znam nikogo kto nie lubiłby rosołu.