Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół to samo dobro. Rozgrzewa, poprawia humor. Leczy ciało i duszę.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19791
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 464
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 436
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6834
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242397
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19791
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 464
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 436
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6834
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242397
Składniki
Mięso umyć, zalać zimną wodą - ok 3 -3,5 litra i gotować na wolnym ogniu ok 20 min. Zebrać szumowiny. Dodać oczyszczone, obrane, umyte warzywa. Cebule przed dodaniem do rosołu przypiec na suchej patelni. Dodać przyprawy - pieprz czarny i sól do smaku. Gotować ok 20 min na wolnym ogniu, a następnie zredukować gaz do min i gotować ok 2 godz. Rosół ma tylko mrugać. Rosół jest pyszny. Podawać z makaronem, najlepiej domowym, albo z kostką z kaszy manny. Porady Rosół nie lubi pośpiechu. Rosołu nie przykrywamy w czasie gotowania. Nie znam nikogo kto nie lubiłby rosołu.