Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół to samo dobro. Rozgrzewa, poprawia humor. Leczy ciało i duszę.
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6998
Polecam.
Odsłon: 143
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5338
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2531
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6998
Polecam.
Odsłon: 143
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5338
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2531
Składniki
Mięso umyć, zalać zimną wodą - ok 3 -3,5 litra i gotować na wolnym ogniu ok 20 min. Zebrać szumowiny. Dodać oczyszczone, obrane, umyte warzywa. Cebule przed dodaniem do rosołu przypiec na suchej patelni. Dodać przyprawy - pieprz czarny i sól do smaku. Gotować ok 20 min na wolnym ogniu, a następnie zredukować gaz do min i gotować ok 2 godz. Rosół ma tylko mrugać. Rosół jest pyszny. Podawać z makaronem, najlepiej domowym, albo z kostką z kaszy manny. Porady Rosół nie lubi pośpiechu. Rosołu nie przykrywamy w czasie gotowania. Nie znam nikogo kto nie lubiłby rosołu.