Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół to samo dobro. Rozgrzewa, poprawia humor. Leczy ciało i duszę.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4423
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12019
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6835
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5620
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4423
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12019
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6835
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5620
Składniki
Mięso umyć, zalać zimną wodą - ok 3 -3,5 litra i gotować na wolnym ogniu ok 20 min. Zebrać szumowiny. Dodać oczyszczone, obrane, umyte warzywa. Cebule przed dodaniem do rosołu przypiec na suchej patelni. Dodać przyprawy - pieprz czarny i sól do smaku. Gotować ok 20 min na wolnym ogniu, a następnie zredukować gaz do min i gotować ok 2 godz. Rosół ma tylko mrugać. Rosół jest pyszny. Podawać z makaronem, najlepiej domowym, albo z kostką z kaszy manny. Porady Rosół nie lubi pośpiechu. Rosołu nie przykrywamy w czasie gotowania. Nie znam nikogo kto nie lubiłby rosołu.