Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dostałam od Klientki. Dawno nie jadłam tak dobrej zupy! W tej chwili przebija chyba nawet zalewajkę i wydaje mi się, że w naszym domu zastąpi tradycyjną zupę pomidorową. Koniecznie wypróbujcie u siebie!
Blender kielichowy, przeciskarka do czosnku, rózga kuchenna.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2176
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1223
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2355
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2176
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1223
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2355
Składniki
W garnku rozgrzewamy olej i podsmażamy marchewki i fileta pokrojonego w paski.
Po podsmażeniu mięsa dodajemy przeciśnięty czosnek, następnie zalewamy bulionem.
Gotujemy do miękkości.
Na patelni podsmażamy koncentrat. Dodajemy pomidory i resztę przypraw. Całość dodajemy do zupy.
Mascarpone hartujemy trzema chochelkami zupy i łączymy do uzyskania gładkiej konsystencji. Dolewamy do zupy i zagotowujemy. Przyprawiamy jeszcze do smaku jeśli trzeba. Pyszna, rozgrzewająca zupa gotowa.