Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dostałam od Klientki. Dawno nie jadłam tak dobrej zupy! W tej chwili przebija chyba nawet zalewajkę i wydaje mi się, że w naszym domu zastąpi tradycyjną zupę pomidorową. Koniecznie wypróbujcie u siebie!
Blender kielichowy, przeciskarka do czosnku, rózga kuchenna.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11992
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 135
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8796
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155459
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1188
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11992
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 135
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8796
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155459
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1188
Składniki
W garnku rozgrzewamy olej i podsmażamy marchewki i fileta pokrojonego w paski.
Po podsmażeniu mięsa dodajemy przeciśnięty czosnek, następnie zalewamy bulionem.
Gotujemy do miękkości.
Na patelni podsmażamy koncentrat. Dodajemy pomidory i resztę przypraw. Całość dodajemy do zupy.
Mascarpone hartujemy trzema chochelkami zupy i łączymy do uzyskania gładkiej konsystencji. Dolewamy do zupy i zagotowujemy. Przyprawiamy jeszcze do smaku jeśli trzeba. Pyszna, rozgrzewająca zupa gotowa.