Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa pomidorowa pełna smaku i warzyw.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 821
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 821
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Składniki
Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w małą kostkę. Czosnek drobno siekamy. W garnku /w którym będziemy przygotowywać zupę/ rozgrzewamy masło, wrzucamy pokrojone warzywa i mieszając podsmażamy 3-4 min. Następnie wlewamy bulion - w takiej ilości by warzywa były zakryte. Gotujemy ok. 5 min. Po tym czasie dodajemy pokrojone: paprykę i seler naciowy. Gotujemy na małym ogniu do czasu aż warzywa będą miękkie. Pomidory przelewamy wrzątkiem, obieramy ze skórki, drobno kroimy /lub rozdrabniamy blenderem/ i dodajemy do warzyw. Gotujemy razem ok. 10 min. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem i bazylią. Zupę możemy podawać z kawałkami warzyw lub zmiksować na zupę-krem.