Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa pomidorowa pełna smaku i warzyw.
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 30
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 19
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 72
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 256
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 30
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 19
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 72
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 256
Składniki
Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w małą kostkę. Czosnek drobno siekamy. W garnku /w którym będziemy przygotowywać zupę/ rozgrzewamy masło, wrzucamy pokrojone warzywa i mieszając podsmażamy 3-4 min. Następnie wlewamy bulion - w takiej ilości by warzywa były zakryte. Gotujemy ok. 5 min. Po tym czasie dodajemy pokrojone: paprykę i seler naciowy. Gotujemy na małym ogniu do czasu aż warzywa będą miękkie. Pomidory przelewamy wrzątkiem, obieramy ze skórki, drobno kroimy /lub rozdrabniamy blenderem/ i dodajemy do warzyw. Gotujemy razem ok. 10 min. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem i bazylią. Zupę możemy podawać z kawałkami warzyw lub zmiksować na zupę-krem.