Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i rozgrzewające danie idealne na jesienne dni
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11405
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 58
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7720
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154994
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1081
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11405
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 58
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7720
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154994
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1081
Składniki
Cukinię myjemy i kroimy w kostkę (nie obieramy! skórka nada chrupkości daniu). Resztę warzyw obieramy i kroimy w plasterki. Kaszę pęczak płuczemy. Pokrojone warzywa, soczewicę i kaszę zalewamy w garnku wodą. Dodajemy wszystkie przyprawy. gotujemy na małym ogniu aż kasz zmięknie (u mnie ok 30 minut). Na końcu doprawiamy jeszcze do smaku.