Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i rozgrzewające danie idealne na jesienne dni
Pyszne ciastka do kawy, na drugie śniadanie do szkoły czy do pracy. Drożdżówk...
Odsłon: 264
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 412
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 2334
Pyszne ciastka do kawy, na drugie śniadanie do szkoły czy do pracy. Drożdżówk...
Odsłon: 264
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 412
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 2334
Składniki
Cukinię myjemy i kroimy w kostkę (nie obieramy! skórka nada chrupkości daniu). Resztę warzyw obieramy i kroimy w plasterki. Kaszę pęczak płuczemy. Pokrojone warzywa, soczewicę i kaszę zalewamy w garnku wodą. Dodajemy wszystkie przyprawy. gotujemy na małym ogniu aż kasz zmięknie (u mnie ok 30 minut). Na końcu doprawiamy jeszcze do smaku.