Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i rozgrzewające danie idealne na jesienne dni
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 974
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 109
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2162
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4178
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 974
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 109
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2162
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4178
Składniki
Cukinię myjemy i kroimy w kostkę (nie obieramy! skórka nada chrupkości daniu). Resztę warzyw obieramy i kroimy w plasterki. Kaszę pęczak płuczemy. Pokrojone warzywa, soczewicę i kaszę zalewamy w garnku wodą. Dodajemy wszystkie przyprawy. gotujemy na małym ogniu aż kasz zmięknie (u mnie ok 30 minut). Na końcu doprawiamy jeszcze do smaku.