Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i rozgrzewające danie idealne na jesienne dni
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4883
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13246
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5799
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7434
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4883
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13246
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5799
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7434
Składniki
Cukinię myjemy i kroimy w kostkę (nie obieramy! skórka nada chrupkości daniu). Resztę warzyw obieramy i kroimy w plasterki. Kaszę pęczak płuczemy. Pokrojone warzywa, soczewicę i kaszę zalewamy w garnku wodą. Dodajemy wszystkie przyprawy. gotujemy na małym ogniu aż kasz zmięknie (u mnie ok 30 minut). Na końcu doprawiamy jeszcze do smaku.