Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół to klasyczna zupa, która w wielu domach jest obowiązkową pozycją niedzielnego menu. Zupa polega na przygotowaniu wywaru z kurczaka i innego rodzaju mięs – co jednak zrobić, jeśli stosujesz dietę wegetariańską? Czy to znaczy, że musisz pożegnać się z tym pysznym i pożywnym daniem? Absolutnie nie! Wegetariański rosół na bazie ciecierzycy i warzyw jest niezwykle aromatyczny i bogaty. Najlepiej pasuje z domowym makaronem lub kluskami.
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 397
Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu ciasto. Wystarczy połączyć ze sobą ws...
Odsłon: 2920
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 397
Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu ciasto. Wystarczy połączyć ze sobą ws...
Odsłon: 2920
Składniki
Dzień wcześniej namocz grzyby.
Wszystkie warzywa obierz. Selera pokrój w paski, cebulę posiekaj, a cukinię pokrój w plasterki.
Do garnka wlej oliwę. Dodaj cebulę i podsmaż ją na złoto przez 5 minut. Dołóż rozgnieciony czosnek i resztę warzyw. Smaż przez 3-4 minuty.
Dodaj ciecierzycę i wszystkie przyprawy. Wlej sos sojowy oraz dołóż odciśnięte z wody grzyby. Całość wymieszaj.
Dodaj wodę. Przykryj garnek i całość zagotuj. Gotuj całość pod przykryciem przez ok. 20 minut do miękkości warzyw. Zdejmij zupę z ognia.
Dopraw całość solą i pieprzem. Odcedź wegetariański rosół przez sitko.
Przelej zupę do misek. Jeśli lubisz, dodaj marchewkę i posyp wszystko siekaną natką pietruszki.