Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwy goulash soup gotowy w 30 minut. Sprawdzone organoleptycznie w Budapeszcie a podpatrzone u Jamiego Oliviera.
rondel z przykrywką
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 947
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4573
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1211
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 537
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 947
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4573
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1211
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 537
Składniki
W rondlu trzeba lekko zrumienić posiekaną cebulę, potem można dodać mięso pokrojone w gruba kostkę i paprykę. Gdy już prawie będą podsmażone trzeba dodać posiekany czosnek, suszoną paprykę i kminek. Od siebie dodałam jeszcze chili. Gdy całość będzie ładnie pachnieć dodaje się obrane posiekane pomidory lub pomidory pelati z puszki. Rondelek uzupełnia się wodą i dodaje się pokrojone w półksieżycki ziemniaki i sól. Teraz wystarczy 30 minut na małym ogniu. Majeranek dodaje się na minutę przed końcem gotowania. Gotowe!
Smacznego :)