Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwy goulash soup gotowy w 30 minut. Sprawdzone organoleptycznie w Budapeszcie a podpatrzone u Jamiego Oliviera.
rondel z przykrywką
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 45
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5657
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 96
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 560
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 45
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5657
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 96
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 560
Składniki
W rondlu trzeba lekko zrumienić posiekaną cebulę, potem można dodać mięso pokrojone w gruba kostkę i paprykę. Gdy już prawie będą podsmażone trzeba dodać posiekany czosnek, suszoną paprykę i kminek. Od siebie dodałam jeszcze chili. Gdy całość będzie ładnie pachnieć dodaje się obrane posiekane pomidory lub pomidory pelati z puszki. Rondelek uzupełnia się wodą i dodaje się pokrojone w półksieżycki ziemniaki i sól. Teraz wystarczy 30 minut na małym ogniu. Majeranek dodaje się na minutę przed końcem gotowania. Gotowe!
Smacznego :)