Do góry

Zupy Przepis na:

Wigilijna grzybowa

Wigilijna grzybowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 922 Ocena: 18774

Dodano:

Odsłon: 1671

Świąteczne aromaty!

Składniki

  • grzyby suszone 2 szkl najlepiej prawdziwki
  • grzyby świeże 20 dag mrożone najlepiej prawdziwki
  • Cebula, marchew, seler kawałek, pietruszka, por zielona część
  • ziele ang. i liść laur. po 2 szt
  • Czosnek 4 ząbki
  • tłuszcz do smażenia
  • mleko kokosowe lub śmietanka do zabielenia
  • sól i pieprz
  • Natka pietruszki
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Wigilijna grzybowa

Przygotowanie

  1. Opłukane grzyby zalewa się wrzątkiem i zostawia na noc. Uwaga- na dnie może się też zebrać odrobina piasku.
    Grzyby z wywarem i warzywami gotuje sie 30 minut, cebulę dodatkowo opaliłam.

  2. Do zupy dodałam zezłocony lekko czosnek.

  3. Zabieliłam mlekiem kokosowym i doprawiłam sola i pieprzem.

  4. I dodałam jeszcze plastry rozmrożonych grzybów zrumienionych na patelni po smażeniu czosnku.
    Podałam z drobnym makaronem i posypałam natką pietruszki.

  5. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (16)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 25 listopada Zupka przepyszna,zwłaszcza dla lubiących lesne grzybki..zrobiłam na kolację wigilijną będzie powtórka:) Odpowiedzi: 5 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Dariusz-D 24 listopada A to niespodzianka...
Mleczka kokosowego do grzybowej jeszcze nie dodawałem , ale wypróbuję z pewnością :-)
Zupa na bogato, gratuluję.
Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń