Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna tradycyjna zupa grzybowa którą pamiętam jeszcze z domu rodzinnego, która zawsze króluje na moim stole i smakuje wybornie.
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 210
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1084
Polecam.
Odsłon: 1074
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 210
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1084
Polecam.
Odsłon: 1074
Składniki
Łazanki ugotuj według przepisu na opakowaniu.
Grzyby opłukaj i zamocz na noc. Następnie ugotuj, dodaj warzywa, masło i przyprawy. Na koniec zabiel śmietaną według własnego uznania. Jeśli chcesz możesz wyjąć grzyby i pokroić je w paski.
Zupę podajemy z ugotowanymi łazankami, posypaną zieloną pietruszką.