Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wigilijna zupa grzybowa z łazankami smakuje nie tylko w święta. Możemy ją gotować wtedy kiedy ona smakuje nam najbardziej, zimą.
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13472
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 601
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2821
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 777
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13472
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 601
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2821
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 777
Składniki
Grzyby płuczemy w zimnej wodzie i moczymy je do zmięknięcia. Grzyby gotujemy 15-20 minut, w pół litrze wody w której się moczyły. Do gotującego wywaru z grzybami dodajemy bulion, pokrojoną w kostkę marchewkę i gotujemy około pół godziny od momentu wrzenia. Podczas gotowania doprawiamy pieprzem i solą do smaku. W między czasie gotujemy makaron łazanki według instrukcji która znajduje się na opakowaniu. Zupę zabielamy śmietaną. Zupę podajemy z łazankami, możemy posypać natką pietruszki. Smacznego!!!