Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wigilijna zupa grzybowa z łazankami smakuje nie tylko w święta. Możemy ją gotować wtedy kiedy ona smakuje nam najbardziej, zimą.
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 288
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 84
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 288
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 84
Składniki
Grzyby płuczemy w zimnej wodzie i moczymy je do zmięknięcia. Grzyby gotujemy 15-20 minut, w pół litrze wody w której się moczyły. Do gotującego wywaru z grzybami dodajemy bulion, pokrojoną w kostkę marchewkę i gotujemy około pół godziny od momentu wrzenia. Podczas gotowania doprawiamy pieprzem i solą do smaku. W między czasie gotujemy makaron łazanki według instrukcji która znajduje się na opakowaniu. Zupę zabielamy śmietaną. Zupę podajemy z łazankami, możemy posypać natką pietruszki. Smacznego!!!