Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wigilijna zupa grzybowa z łazankami smakuje nie tylko w święta. Możemy ją gotować wtedy kiedy ona smakuje nam najbardziej, zimą.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5379
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 903
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11819
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5083
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1344
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5379
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 903
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11819
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5083
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1344
Składniki
Grzyby płuczemy w zimnej wodzie i moczymy je do zmięknięcia. Grzyby gotujemy 15-20 minut, w pół litrze wody w której się moczyły. Do gotującego wywaru z grzybami dodajemy bulion, pokrojoną w kostkę marchewkę i gotujemy około pół godziny od momentu wrzenia. Podczas gotowania doprawiamy pieprzem i solą do smaku. W między czasie gotujemy makaron łazanki według instrukcji która znajduje się na opakowaniu. Zupę zabielamy śmietaną. Zupę podajemy z łazankami, możemy posypać natką pietruszki. Smacznego!!!