Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na barszcz czerwony, bez dodatku mięsa. W smaku powinien być słodko-kwaśny z wyczuwalną ostrością czarnego pieprzu. Idealny do picia oraz do uszek z grzybami, czy też krokietów z kapustą. Można go zabielić odrobiną śmietany.
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 52
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 743
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 65
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 52
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 743
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 65
Składniki
Grzyby zalewamy szklanką wrzątku i odstawiamy na 20 minut. Obieramy buraki, 3 kroimy w ćwiartki, a 2 ścieramy na grubej tarce. Wkładamy do dużego garnka, zalewamy wodą, solimy i gotujemy na średnim ogniu. Opalamy nad palnikiem połowę cebuli. Do buraków dodajemy cebulę, przyprawy i czosnek. Dodajemy grzyby razem z wodą, w których się moczyły. Gotujemy około godziny, aż buraki będą miękkie. Na koniec dodajemy łyżkę masła, 2 łyżeczki octu winnego i doprawiamy mielonym pieprzem.