Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na barszcz czerwony, bez dodatku mięsa. W smaku powinien być słodko-kwaśny z wyczuwalną ostrością czarnego pieprzu. Idealny do picia oraz do uszek z grzybami, czy też krokietów z kapustą. Można go zabielić odrobiną śmietany.
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 424
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 53
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 146
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 424
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 53
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 146
Składniki
Grzyby zalewamy szklanką wrzątku i odstawiamy na 20 minut. Obieramy buraki, 3 kroimy w ćwiartki, a 2 ścieramy na grubej tarce. Wkładamy do dużego garnka, zalewamy wodą, solimy i gotujemy na średnim ogniu. Opalamy nad palnikiem połowę cebuli. Do buraków dodajemy cebulę, przyprawy i czosnek. Dodajemy grzyby razem z wodą, w których się moczyły. Gotujemy około godziny, aż buraki będą miękkie. Na koniec dodajemy łyżkę masła, 2 łyżeczki octu winnego i doprawiamy mielonym pieprzem.