Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W bogatszej wersji, w śmietanie ucieranej z ikrą. Zawsze jadłam śledzia na dziko w lekkiej zalewie octowej, ale koleżanka i mama wspominały o jeszcze lepszym smaku.
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 668
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 56
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 106
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 982
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 479
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 668
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 56
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 106
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 982
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 479
Składniki
Śledzia z beczki obrałam ze skóry i wyjęłam kręgosłup, zostawiłam ikrę. Odmoczyłam płaty i ikrę przez noc- taki z beczki jest okropnie słony. Płaty pocięłam na kawałeczki, dodałam ikrę, przełożyłamcałość piórkami cebuli, posypałam pieprzem i zalałam olejem lnianym. Następnego dnia obrałam ikrę z błonek , tak aby zostały same jajeczka i wymieszałam je ze śmietaną.
Podaje się ze świeżo ugotowanymi ziemniakami z lekko osolonej wody. Ziemniaki trzeba lekko wytrząchać w garnku.
Smacznego :)