Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W bogatszej wersji, w śmietanie ucieranej z ikrą. Zawsze jadłam śledzia na dziko w lekkiej zalewie octowej, ale koleżanka i mama wspominały o jeszcze lepszym smaku.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113206
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 627
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1072
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 719
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113206
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 627
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1072
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 719
Składniki
Śledzia z beczki obrałam ze skóry i wyjęłam kręgosłup, zostawiłam ikrę. Odmoczyłam płaty i ikrę przez noc- taki z beczki jest okropnie słony. Płaty pocięłam na kawałeczki, dodałam ikrę, przełożyłamcałość piórkami cebuli, posypałam pieprzem i zalałam olejem lnianym. Następnego dnia obrałam ikrę z błonek , tak aby zostały same jajeczka i wymieszałam je ze śmietaną.
Podaje się ze świeżo ugotowanymi ziemniakami z lekko osolonej wody. Ziemniaki trzeba lekko wytrząchać w garnku.
Smacznego :)