Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Winna zupa z rybą"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 166
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15542
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 172
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 166
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15542
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 172
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
czas ok. 45 min; porcja – 250 kcal, cena 3,10 zł
Oczyść i opłucz buraki, ugotuj je do miękkości w osolonej wodzie, odlej i przestudź. Obierz ze skórki, a następnie zetrzyj na tarce jarzynowej o dużych oczkach.
W osobnym naczyniu ugotuj z dodatkiem soli filety rybne (możesz je także przyrządzić na parze). Odlej, przestudź, pokrój na mniejsze kawałki, np. w paski.
Brzoskwinie ułóż na sicie, sparz wrzątkiem, a potem przelej zimną wodą. Obierz ze skórki, usuń pestki. Miąższ pokrój na mniejsze kawałki. Kefir rozmieszaj starannie ze śmietaną.
Do powstałej mieszanki wlej wytrawne czerwone wino, połącz. Wrzuć starte buraki, pokrojone brzoskwinie oraz kawałki ugotowanej ryby.
Powstały chłodnik dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Udekoruj listkami natki. Jeśli chcesz, podawaj w wydrążonych kalarepkach.Źródło: Świat kobiety