Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Winna zupa z rybą"
Tradycyjny i nowoczesny, delikatny i konkretny, dla ochłody i ku pokrzepieniu...
Odsłon: 306
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 155
Bardzo smaczny rolowany boczek wieprzowy, natarty solą, pieprzem i czosnkiem,...
Odsłon: 675
Pyszny sernik bez ciasta o smaku cytrynowym z dodatkiem soku i skórki z cytry...
Odsłon: 413
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 155
Bardzo smaczny rolowany boczek wieprzowy, natarty solą, pieprzem i czosnkiem,...
Odsłon: 675
Pyszny sernik bez ciasta o smaku cytrynowym z dodatkiem soku i skórki z cytry...
Odsłon: 413
Składniki
czas ok. 45 min; porcja – 250 kcal, cena 3,10 zł
Oczyść i opłucz buraki, ugotuj je do miękkości w osolonej wodzie, odlej i przestudź. Obierz ze skórki, a następnie zetrzyj na tarce jarzynowej o dużych oczkach.
W osobnym naczyniu ugotuj z dodatkiem soli filety rybne (możesz je także przyrządzić na parze). Odlej, przestudź, pokrój na mniejsze kawałki, np. w paski.
Brzoskwinie ułóż na sicie, sparz wrzątkiem, a potem przelej zimną wodą. Obierz ze skórki, usuń pestki. Miąższ pokrój na mniejsze kawałki. Kefir rozmieszaj starannie ze śmietaną.
Do powstałej mieszanki wlej wytrawne czerwone wino, połącz. Wrzuć starte buraki, pokrojone brzoskwinie oraz kawałki ugotowanej ryby.
Powstały chłodnik dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Udekoruj listkami natki. Jeśli chcesz, podawaj w wydrążonych kalarepkach.Źródło: Świat kobiety
Przepisy Zupy
Zupy
Flaki wołowe z zapalaną mąką pszenną
Zupy
Zupa cebulowa
Zupy
Zakwas na żurek
Zupy
Cukiniowo - marchewkowa zupa krem
Flaki wołowe z zapalaną mąką pszenną
Kto lubi flaki ? u mnie to jedno z najsmaczniejszych dań które uwielbiam i mo...
Odsłon: 54
Zupa cebulowa
Zupa cebulowa z grzankami z serem camembert bez dodatku wina wytrawnego. Idea...
Odsłon: 108