Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Winna zupa z rybą"
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34687
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 917
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 378
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4012
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34687
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 917
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 378
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4012
Składniki
czas ok. 45 min; porcja – 250 kcal, cena 3,10 zł
Oczyść i opłucz buraki, ugotuj je do miękkości w osolonej wodzie, odlej i przestudź. Obierz ze skórki, a następnie zetrzyj na tarce jarzynowej o dużych oczkach.
W osobnym naczyniu ugotuj z dodatkiem soli filety rybne (możesz je także przyrządzić na parze). Odlej, przestudź, pokrój na mniejsze kawałki, np. w paski.
Brzoskwinie ułóż na sicie, sparz wrzątkiem, a potem przelej zimną wodą. Obierz ze skórki, usuń pestki. Miąższ pokrój na mniejsze kawałki. Kefir rozmieszaj starannie ze śmietaną.
Do powstałej mieszanki wlej wytrawne czerwone wino, połącz. Wrzuć starte buraki, pokrojone brzoskwinie oraz kawałki ugotowanej ryby.
Powstały chłodnik dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Udekoruj listkami natki. Jeśli chcesz, podawaj w wydrążonych kalarepkach.Źródło: Świat kobiety