Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Winna zupa z rybą"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12641
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1433
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13755
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5776
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12641
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1433
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13755
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5776
Składniki
czas ok. 45 min; porcja – 250 kcal, cena 3,10 zł
Oczyść i opłucz buraki, ugotuj je do miękkości w osolonej wodzie, odlej i przestudź. Obierz ze skórki, a następnie zetrzyj na tarce jarzynowej o dużych oczkach.
W osobnym naczyniu ugotuj z dodatkiem soli filety rybne (możesz je także przyrządzić na parze). Odlej, przestudź, pokrój na mniejsze kawałki, np. w paski.
Brzoskwinie ułóż na sicie, sparz wrzątkiem, a potem przelej zimną wodą. Obierz ze skórki, usuń pestki. Miąższ pokrój na mniejsze kawałki. Kefir rozmieszaj starannie ze śmietaną.
Do powstałej mieszanki wlej wytrawne czerwone wino, połącz. Wrzuć starte buraki, pokrojone brzoskwinie oraz kawałki ugotowanej ryby.
Powstały chłodnik dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Udekoruj listkami natki. Jeśli chcesz, podawaj w wydrążonych kalarepkach.Źródło: Świat kobiety