Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwa w przygotowaniu.Świetna na wczesnoletnie obiady.
dodatek do ziemniaków, kaszy, klusek
Odsłon: 78
Pyszny, orzeźwiający , kwaskowy kompot. Ponieważ sezon na agrest i maliny rac...
Odsłon: 32
dodatek do ziemniaków, kaszy, klusek
Odsłon: 78
Pyszny, orzeźwiający , kwaskowy kompot. Ponieważ sezon na agrest i maliny rac...
Odsłon: 32
Składniki
Jeśli korzystamy z kostki bulionowej to kostki rozpuścić w 1,5 litra gorącej wody. Warzywa oczyścić i pokroić w słupki. Wrzucić do bulionu,dodać masło i gotować 15 minut. Doprawić solą i pieprzem. Klopsiki: Mięso mielone połączyć z pozostałymi składnikami,doprawić do smaku solą,pieprzem i papryką. Odstawić na 10 minut. Uformować małe klopsiki. Gotować w zupie 8 minut. Na koniec gotowania do zupy dodać koperek.