Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i delikatna zupa
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 726
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 702
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 403
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3544
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 726
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 702
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 403
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3544
Składniki
W rondelku rozgrzej masło, dodaj obraną i pokrojoną cebulę, a następnie obierz i pokrój ziemniaki i warzywa, kalafiora podziel na różyczki, dodaj do rondelka i całość podsmaż około 10 minut.
Przełóż do garnka, zalej wodą, dodaj pokrojoną natka pietruszki i lubczyk, dopraw do smaku solą i pieprzem gotuj do miękkości warzyw około pół godziny.
Jeśli chcesz możesz zabielić zupę śmietaną ja jednak wolę bez śmietany.