Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i delikatna zupa
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5617
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 80
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 509
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1399
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5617
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 80
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 509
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1399
Składniki
W rondelku rozgrzej masło, dodaj obraną i pokrojoną cebulę, a następnie obierz i pokrój ziemniaki i warzywa, kalafiora podziel na różyczki, dodaj do rondelka i całość podsmaż około 10 minut.
Przełóż do garnka, zalej wodą, dodaj pokrojoną natka pietruszki i lubczyk, dopraw do smaku solą i pieprzem gotuj do miękkości warzyw około pół godziny.
Jeśli chcesz możesz zabielić zupę śmietaną ja jednak wolę bez śmietany.