Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i delikatna zupa
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3066
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 581
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3683
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 254
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 378
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3066
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 581
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3683
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 254
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 378
Składniki
W rondelku rozgrzej masło, dodaj obraną i pokrojoną cebulę, a następnie obierz i pokrój ziemniaki i warzywa, kalafiora podziel na różyczki, dodaj do rondelka i całość podsmaż około 10 minut.
Przełóż do garnka, zalej wodą, dodaj pokrojoną natka pietruszki i lubczyk, dopraw do smaku solą i pieprzem gotuj do miękkości warzyw około pół godziny.
Jeśli chcesz możesz zabielić zupę śmietaną ja jednak wolę bez śmietany.