Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i delikatna zupa
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119263
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8932
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3218
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 3085
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119263
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8932
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3218
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 3085
Składniki
W rondelku rozgrzej masło, dodaj obraną i pokrojoną cebulę, a następnie obierz i pokrój ziemniaki i warzywa, kalafiora podziel na różyczki, dodaj do rondelka i całość podsmaż około 10 minut.
Przełóż do garnka, zalej wodą, dodaj pokrojoną natka pietruszki i lubczyk, dopraw do smaku solą i pieprzem gotuj do miękkości warzyw około pół godziny.
Jeśli chcesz możesz zabielić zupę śmietaną ja jednak wolę bez śmietany.