Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i delikatna zupa
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2370
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10506
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 5685
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 1047
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7984
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2370
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10506
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 5685
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 1047
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7984
Składniki
W rondelku rozgrzej masło, dodaj obraną i pokrojoną cebulę, a następnie obierz i pokrój ziemniaki i warzywa, kalafiora podziel na różyczki, dodaj do rondelka i całość podsmaż około 10 minut.
Przełóż do garnka, zalej wodą, dodaj pokrojoną natka pietruszki i lubczyk, dopraw do smaku solą i pieprzem gotuj do miękkości warzyw około pół godziny.
Jeśli chcesz możesz zabielić zupę śmietaną ja jednak wolę bez śmietany.