Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna zupa wiosenna z młodych warzyw, kapusty, marchwi, pietruszki, natki pietruszki, kopru, ugotowana na filecie drobiowym i konserwie ze słoika.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8517
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1244
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10195
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4641
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 699
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8517
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1244
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10195
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4641
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 699
Składniki
Wymyty filet z kurczaka gotujemy w 2 litrach osolonej wody. Podczas gotowania zdejmujemy szumowiny. Ugotowany filet wyjmujemy z garnka, studzimy. Wszystkie warzywa kroimy.
Ostudzony filet kroimy razem z konserwą w kostkę.
Do garnka wkładamy kostkę rosołową, pokrojoną kapustę, ziemniaki, marchew i pozostałe warzywa (natkę pietruszki, korzeń pietruszki, por, czosnek, lubczyk). Gotujemy do miękkości warzyw.Gdy warzywa będą miękkie dodajemy pokrojone w kostkę mięsa. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku, zakwaszamy do smaku jaki lubimy. Chwilę gotujemy i kończymy gotowanie.
Zupę wlewamy do talerzy i konsumujemy. Smacznego!!!