Do góry

Zupy Przepis na:

Wiosenna zupa z młodej kapusty.

Wiosenna zupa z młodej kapusty.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1658 Ocena: 25605

Dodano:

Odsłon: 1804

Bardzo smaczna zupa wiosenna z młodych warzyw, kapusty, marchwi, pietruszki, natki pietruszki, kopru, ugotowana na filecie drobiowym i konserwie ze słoika.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Wiosenna zupa z młodej kapusty.

Przygotowanie

  1. Wymyty filet z kurczaka gotujemy w 2 litrach osolonej wody. Podczas gotowania zdejmujemy szumowiny. Ugotowany filet wyjmujemy z garnka, studzimy. Wszystkie warzywa kroimy.

  2. Ostudzony filet kroimy razem z konserwą w kostkę.

  3. Do garnka wkładamy kostkę rosołową, pokrojoną kapustę, ziemniaki, marchew i pozostałe warzywa (natkę pietruszki, korzeń pietruszki, por, czosnek, lubczyk). Gotujemy do miękkości warzyw.Gdy warzywa będą miękkie dodajemy pokrojone w kostkę mięsa. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku, zakwaszamy do smaku jaki lubimy. Chwilę gotujemy i kończymy gotowanie.

  4. Zupę wlewamy do talerzy i konsumujemy.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń