Do góry

Zupy Przepis na:

Wiosenny barszcz z botwinki

Wiosenny barszcz z botwinki

Autor:

Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 4061

Dodano:

Odsłon: 18063

Wiosenna lekka zupa z botwinki. Bardzo pożywna. Można jeść ją również jako chłodnik.

Składniki

  • pęczek botwinki
  • 3 ziemnaki
  • 2 większe buraki
  • sól pieprz do smaku
  • woda, 500ml
  • łyżka masła
  • smietana 18%, 200ml
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pokroić i posiekać botwinkę, buraki oraz ziemniaki. Do garnka wlać wodę i wrzucić produkty, oprócz zielonej części botwinki. Gotować na małym ogniu aż warzywa zmiękną. Następnie wrzucić posiekaną botwinkę, nadal gotując. Dorzucić łyżkę masła, przyprawić. Odlać 100ml zupy do kubka ze śmietaną, zamieszać i wlać do garnka. Podgotować jeszcze chwile i gotowe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń