Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosenna lekka zupa z botwinki. Bardzo pożywna. Można jeść ją również jako chłodnik.
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 702
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1336
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 702
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1336
Składniki
Pokroić i posiekać botwinkę, buraki oraz ziemniaki. Do garnka wlać wodę i wrzucić produkty, oprócz zielonej części botwinki. Gotować na małym ogniu aż warzywa zmiękną. Następnie wrzucić posiekaną botwinkę, nadal gotując. Dorzucić łyżkę masła, przyprawić. Odlać 100ml zupy do kubka ze śmietaną, zamieszać i wlać do garnka. Podgotować jeszcze chwile i gotowe.