Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosenna lekka zupa z botwinki. Bardzo pożywna. Można jeść ją również jako chłodnik.
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14859
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2888
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3437
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14859
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2888
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3437
Składniki
Pokroić i posiekać botwinkę, buraki oraz ziemniaki. Do garnka wlać wodę i wrzucić produkty, oprócz zielonej części botwinki. Gotować na małym ogniu aż warzywa zmiękną. Następnie wrzucić posiekaną botwinkę, nadal gotując. Dorzucić łyżkę masła, przyprawić. Odlać 100ml zupy do kubka ze śmietaną, zamieszać i wlać do garnka. Podgotować jeszcze chwile i gotowe.