Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosenna lekka zupa z botwinki. Bardzo pożywna. Można jeść ją również jako chłodnik.
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10469
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 4809
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 1016
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7940
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 254
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10469
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 4809
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 1016
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7940
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 254
Składniki
Pokroić i posiekać botwinkę, buraki oraz ziemniaki. Do garnka wlać wodę i wrzucić produkty, oprócz zielonej części botwinki. Gotować na małym ogniu aż warzywa zmiękną. Następnie wrzucić posiekaną botwinkę, nadal gotując. Dorzucić łyżkę masła, przyprawić. Odlać 100ml zupy do kubka ze śmietaną, zamieszać i wlać do garnka. Podgotować jeszcze chwile i gotowe.