Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosenna zupa z młodą kapustą, ziemniakami i kalarepą na bulionie warzywnym lub drobiowym. Prosta i błyskawiczna, delikatna i smaczna.
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
Odsłon: 137
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
Odsłon: 137
Składniki
Bulion przelewamy do garnka i podgrzewamy. W międzyczasie obieramy kalarepę, kroimy w kostkę, marchew trzemy na tarce o dużych oczkach, ziemniaki wyszorowane kroimy na ćwiartki, seler i lubczyk kroimy drobno. Wrzucamy pokrojone warzywa do gorącego bulionu i gotujemy całość do miękkości (do 20 minut).
Kapustę szatkujemy, wrzucamy do zupy. Gotujemy zupę jeszcze 10 minut. Na koniec dajemy do kapuśniaku łyżkę masła, doprawiamy ją solą i pieprzem.
Wiosenny kapuśniak z młodych warzyw gotowy!