Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosenna zupa z młodą kapustą, ziemniakami i kalarepą na bulionie warzywnym lub drobiowym. Prosta i błyskawiczna, delikatna i smaczna.
Obiad noworoczny nie musi składać się z wykwintnego i długo gotowanego mięsa....
Odsłon: 11349
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 321
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 351
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 87
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 458
Obiad noworoczny nie musi składać się z wykwintnego i długo gotowanego mięsa....
Odsłon: 11349
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 321
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 351
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 87
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 458
Składniki
Bulion przelewamy do garnka i podgrzewamy. W międzyczasie obieramy kalarepę, kroimy w kostkę, marchew trzemy na tarce o dużych oczkach, ziemniaki wyszorowane kroimy na ćwiartki, seler i lubczyk kroimy drobno. Wrzucamy pokrojone warzywa do gorącego bulionu i gotujemy całość do miękkości (do 20 minut).
Kapustę szatkujemy, wrzucamy do zupy. Gotujemy zupę jeszcze 10 minut. Na koniec dajemy do kapuśniaku łyżkę masła, doprawiamy ją solą i pieprzem.
Wiosenny kapuśniak z młodych warzyw gotowy!