Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 766 Ocena: 15815
Dodano: 19.01.2021
Odsłon: 982
1-2 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Gotowałam bulion drobiowy od podstaw, bo potrzebowałam bulionu do jeszcze jednej zupy. Na elementach z indyka, i warzywach korzeniowych, z liściem laurowym i zielem angielskim.
Tu już się ogarnęłam ze składnikami.
W rondlu powoli wytopiłam boczek. Na powstałym tłuszczu lekko zeszkliłam cebulę. Dodałam bulion i obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotowałam je do miękkości- można też użyć wczorajszych ziemniaków, wtedy nie trzeba czekać.
Do wywaru dodałam mleko kokosowe- można mleko i śmietanę.
Dodałam makaron- miałam kokardki. Gotowałam je do miękkości. Na koniec dodałam pesto i posiekaną natkę pietruszki. Sprawdziłam słoność i pieprzność. Zupę posypuje się na talerzu parmezanem i je się z grzankami czosnkowymi.
Zupa jest obłędna w smaku. W sumie można ugotować polską zupę ziemniaczaną na boczku, zabielić ją i dodać pesto :)
Smacznego :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (13)

konhambos 28 styczniaZgłoś do usunięcia
Juz to podejrzewalam czytajac tytul :) no na pomysl uzycia pesto w zupie naprawde trzeba wpasc. Pyszna zupka. Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

kucharka-amatorka 21 styczniaZgłoś do usunięcia
Gęsta i pożywna. Pycha! Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 20 styczniaZgłoś do usunięcia
Konkretna zupa, takie lubię. Łycha ma w niej stać i wtedy jest pycha, no i te super grzanki :) Odpowiedzi: 4 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Dolcevita-in-my-kitchen 19 styczniaZgłoś do usunięcia
Zupka z pesto, jaki ciekawy przepis. Brzmi niezle :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Dariusz-D 19 styczniaZgłoś do usunięcia
Bogata kartoflanka.Super! :-) Odpowiedzi: 1 ▼
1 Kto głosował? | Odpowiedz