Do góry

Zupy Przepis na:

Włoska kartoflanka

Włoska kartoflanka

Autor:

Przepisów i artykułów: 766 Ocena: 15815

Dodano:

Odsłon: 982

Ziemniaki, pesto, boczek, już brzmi jak marzenie.
Reklama
Reklama
Włoska kartoflanka

Przygotowanie

  1. Gotowałam bulion drobiowy od podstaw, bo potrzebowałam bulionu do jeszcze jednej zupy. Na elementach z indyka, i warzywach korzeniowych, z liściem laurowym i zielem angielskim.

  2. Tu już się ogarnęłam ze składnikami.
    W rondlu powoli wytopiłam boczek. Na powstałym tłuszczu lekko zeszkliłam cebulę. Dodałam bulion i obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotowałam je do miękkości- można też użyć wczorajszych ziemniaków, wtedy nie trzeba czekać.

  3. Do wywaru dodałam mleko kokosowe- można mleko i śmietanę.

  4. Dodałam makaron- miałam kokardki. Gotowałam je do miękkości. Na koniec dodałam pesto i posiekaną natkę pietruszki. Sprawdziłam słoność i pieprzność. Zupę posypuje się na talerzu parmezanem i je się z grzankami czosnkowymi.
    Zupa jest obłędna w smaku. W sumie można ugotować polską zupę ziemniaczaną na boczku, zabielić ją i dodać pesto :)

  5. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 28 stycznia Juz to podejrzewalam czytajac tytul :) no na pomysl uzycia pesto w zupie naprawde trzeba wpasc. Pyszna zupka. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 20 stycznia Konkretna zupa, takie lubię. Łycha ma w niej stać i wtedy jest pycha, no i te super grzanki :) Odpowiedzi: 4 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń