Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki, pesto, boczek, już brzmi jak marzenie.
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 220
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34150
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 529
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 3948
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 220
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34150
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 529
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 3948
Składniki
Gotowałam bulion drobiowy od podstaw, bo potrzebowałam bulionu do jeszcze jednej zupy. Na elementach z indyka, i warzywach korzeniowych, z liściem laurowym i zielem angielskim.
Tu już się ogarnęłam ze składnikami. W rondlu powoli wytopiłam boczek. Na powstałym tłuszczu lekko zeszkliłam cebulę. Dodałam bulion i obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotowałam je do miękkości- można też użyć wczorajszych ziemniaków, wtedy nie trzeba czekać.
Do wywaru dodałam mleko kokosowe- można mleko i śmietanę.
Dodałam makaron- miałam kokardki. Gotowałam je do miękkości. Na koniec dodałam pesto i posiekaną natkę pietruszki. Sprawdziłam słoność i pieprzność. Zupę posypuje się na talerzu parmezanem i je się z grzankami czosnkowymi. Zupa jest obłędna w smaku. W sumie można ugotować polską zupę ziemniaczaną na boczku, zabielić ją i dodać pesto :)
Smacznego :)