Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki, pesto, boczek, już brzmi jak marzenie.
Gotowałam bulion drobiowy od podstaw, bo potrzebowałam bulionu do jeszcze jednej zupy. Na elementach z indyka, i warzywach korzeniowych, z liściem laurowym i zielem angielskim.
Tu już się ogarnęłam ze składnikami.
W rondlu powoli wytopiłam boczek. Na powstałym tłuszczu lekko zeszkliłam cebulę. Dodałam bulion i obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotowałam je do miękkości- można też użyć wczorajszych ziemniaków, wtedy nie trzeba czekać.
Do wywaru dodałam mleko kokosowe- można mleko i śmietanę.
Dodałam makaron- miałam kokardki. Gotowałam je do miękkości. Na koniec dodałam pesto i posiekaną natkę pietruszki. Sprawdziłam słoność i pieprzność. Zupę posypuje się na talerzu parmezanem i je się z grzankami czosnkowymi.
Zupa jest obłędna w smaku. W sumie można ugotować polską zupę ziemniaczaną na boczku, zabielić ją i dodać pesto :)
Smacznego :)
Nie ma chyba osoby, która nie lubiłaby gołąbków: gotowanych, pieczonych, smaż...
Odsłon: 19197
Pyszne i łatwe ciasto z wiśniami, śmietaną i czekoladą bez pieczenia idealne...
Odsłon: 1515
Wysmażone, chrupiące, z bogatym farszem w środku - naleśniki z pieczarkami i...
Odsłon: 343
Kruche ciasteczka z cukrem i duńskie ciastka maślane to jedne z najchętniej k...
Odsłon: 203
Nie ma chyba osoby, która nie lubiłaby gołąbków: gotowanych, pieczonych, smaż...
Odsłon: 19197
Pyszne i łatwe ciasto z wiśniami, śmietaną i czekoladą bez pieczenia idealne...
Odsłon: 1515
Wysmażone, chrupiące, z bogatym farszem w środku - naleśniki z pieczarkami i...
Odsłon: 343
Kruche ciasteczka z cukrem i duńskie ciastka maślane to jedne z najchętniej k...
Odsłon: 203
Składniki
Gotowałam bulion drobiowy od podstaw, bo potrzebowałam bulionu do jeszcze jednej zupy. Na elementach z indyka, i warzywach korzeniowych, z liściem laurowym i zielem angielskim.
Tu już się ogarnęłam ze składnikami. W rondlu powoli wytopiłam boczek. Na powstałym tłuszczu lekko zeszkliłam cebulę. Dodałam bulion i obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotowałam je do miękkości- można też użyć wczorajszych ziemniaków, wtedy nie trzeba czekać.
Do wywaru dodałam mleko kokosowe- można mleko i śmietanę.
Dodałam makaron- miałam kokardki. Gotowałam je do miękkości. Na koniec dodałam pesto i posiekaną natkę pietruszki. Sprawdziłam słoność i pieprzność. Zupę posypuje się na talerzu parmezanem i je się z grzankami czosnkowymi. Zupa jest obłędna w smaku. W sumie można ugotować polską zupę ziemniaczaną na boczku, zabielić ją i dodać pesto :)
Smacznego :)
Przepisy Zupy
Zupy
Flaczki ze skórek wieprzowych na wywarze z porcji rosołowych wołowych
Zupy
Zupa krem z zielonego ogórka
Zupy
Orientalna zupa z krewetkami
Zupy
Kartoflanka z ciecierzycą
Flaczki ze skórek wieprzowych na wywarze z porcji rosołowych wołowych
Zachęcam do odwiedzenia mojego bloga po przepis na flaczki których zapewne je...
Odsłon: 21
Zupa krem z zielonego ogórka
Latem, kiedy termometry pokazują coraz wyższe temperatury nabieramy ochoty na...
Odsłon: 143