Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Włoska zupa jarzynowa"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 161
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 99
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 161
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 99
Składniki
Łodygi selera naciowego oczyść, małe listki odłóż do dekoracji. Resztę selera oraz por pokrój na kawałeczki. Obrane marchewki opłucz, potnij w cienkie plasterki.
Ziemniaki obierz, pokrój w niewielką kostkę. Cebulę obierz i grubo posiekaj.
W garnku rozgrzej oliwę, mieszając, zeszklij na niej cebulę. Dołóż pozostałe pokrojone warzywa. Dolej 1 litr wody. Wkrusz kostki bulionowe. Całość doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz płomień i gotuj jeszcze około 15 minut.
Po 5 minutach do gotujących się warzyw dodaj zielony groszek (bez wcześniejszego rozmrażania).
Pod koniec gotowania zupę przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Dodaj też po sporej szczypcie suszonych ziół. Gotową zupę rozlej do talerzy. Każdą porcję udekoruj odłożonymi wcześniej listkami selera.
30 min • Porcja: 300 kcal • Cena porcji: ok. 1,50 złŹródło: Naj