Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Włoska zupa jarzynowa"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35864
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 139
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 244
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 280
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35864
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 139
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 244
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 280
Składniki
Łodygi selera naciowego oczyść, małe listki odłóż do dekoracji. Resztę selera oraz por pokrój na kawałeczki. Obrane marchewki opłucz, potnij w cienkie plasterki.
Ziemniaki obierz, pokrój w niewielką kostkę. Cebulę obierz i grubo posiekaj.
W garnku rozgrzej oliwę, mieszając, zeszklij na niej cebulę. Dołóż pozostałe pokrojone warzywa. Dolej 1 litr wody. Wkrusz kostki bulionowe. Całość doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz płomień i gotuj jeszcze około 15 minut.
Po 5 minutach do gotujących się warzyw dodaj zielony groszek (bez wcześniejszego rozmrażania).
Pod koniec gotowania zupę przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Dodaj też po sporej szczypcie suszonych ziół. Gotową zupę rozlej do talerzy. Każdą porcję udekoruj odłożonymi wcześniej listkami selera.
30 min • Porcja: 300 kcal • Cena porcji: ok. 1,50 złŹródło: Naj