Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa grzybowa w polskiej kuchni jest silnie zakorzeniona. Czasami warto odmienić tradycyjne dania.
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 126
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 290
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 68
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 293
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 126
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 290
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 68
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 293
Składniki
Marchewki, pietruszki i seler obrałem, starłem na tarce o dużych oczkach.<br /> Cebulę i czosnek obrałem i posiekałem.<br /> Wszystko wrzuciłem na rozgrzaną oliwę i smażyłem około 10 min.<br /> Kurki oczyściłem, większe pokroiłem na mniejsze kawałki, dodałem do warzyw i smażyłem jeszcze 5 min. Całość zalałem gorącym bulionem, dodałem pokrojone w paski pomidory i gotowałem 30 min. Do smaku doprawiłem solą i pieprzem. <br /> Śmietanę wymieszałem z chochelką wywaru, dodałem do całości. Wymieszałem. Podałem z posiekaną natką pietruszki.<br />