Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa grzybowa w polskiej kuchni jest silnie zakorzeniona. Czasami warto odmienić tradycyjne dania.
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6343
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1962
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6343
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1962
 
         
         
                Składniki
Marchewki, pietruszki i seler obrałem, starłem na tarce o dużych oczkach.<br /> Cebulę i czosnek obrałem i posiekałem.<br /> Wszystko wrzuciłem na rozgrzaną oliwę i smażyłem około 10 min.<br /> Kurki oczyściłem, większe pokroiłem na mniejsze kawałki, dodałem do warzyw i smażyłem jeszcze 5 min. Całość zalałem gorącym bulionem, dodałem pokrojone w paski pomidory i gotowałem 30 min. Do smaku doprawiłem solą i pieprzem. <br /> Śmietanę wymieszałem z chochelką wywaru, dodałem do całości. Wymieszałem. Podałem z posiekaną natką pietruszki.<br />