Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa grzybowa w polskiej kuchni jest silnie zakorzeniona. Czasami warto odmienić tradycyjne dania.
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12932
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8040
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 309
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2183
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 719
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12932
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8040
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 309
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2183
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 719
Składniki
Marchewki, pietruszki i seler obrałem, starłem na tarce o dużych oczkach.<br /> Cebulę i czosnek obrałem i posiekałem.<br /> Wszystko wrzuciłem na rozgrzaną oliwę i smażyłem około 10 min.<br /> Kurki oczyściłem, większe pokroiłem na mniejsze kawałki, dodałem do warzyw i smażyłem jeszcze 5 min. Całość zalałem gorącym bulionem, dodałem pokrojone w paski pomidory i gotowałem 30 min. Do smaku doprawiłem solą i pieprzem. <br /> Śmietanę wymieszałem z chochelką wywaru, dodałem do całości. Wymieszałem. Podałem z posiekaną natką pietruszki.<br />