Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Używam go często jako baza do zup. Wywar z rapek kurzych jest tani i smaczny, a do tego bardzo zdrowy. Rapki zawierają dużo kolagenu, który bierze udział w budowie włosów, skóry i paznokci. Więc zamiast inwestować w chemiczne odżywki i kremy - ugotuj zupę na rapkach! Wywar doskonale nadaje się do takich zup, jak: krupnik, ogórkowa, pomidorowa, ziemniaczana, kapuśniak, grzybowa i wiele innych...
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 70
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 117
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 70
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 117
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Składniki
Rapki oczyścić, umyć, włożyć do garnka i gotować 20-30 minut. Pokroić warzywa i wrzucić do gotującego się wywaru. Dodać ulubione zioła i przyprawy. Gotować kolejne 10-15 minut, w zależności od grubości pokrojonych warzyw.
Usunąć rapki. Wywar gotowy. Można na nim przyrządzać zupę.