Do góry

Zupy Przepis na:

Wywar z kurzych rapek

Wywar z kurzych rapek

Autor:

Przepisów i artykułów: 14 Ocena: 590

Dodano:

Odsłon: 7042

Używam go często jako baza do zup. Wywar z rapek kurzych jest tani i smaczny, a do tego bardzo zdrowy. Rapki zawierają dużo kolagenu, który bierze udział w budowie włosów, skóry i paznokci. Więc zamiast inwestować w chemiczne odżywki i kremy - ugotuj zupę na rapkach! Wywar doskonale nadaje się do takich zup, jak: krupnik, ogórkowa, pomidorowa, ziemniaczana, kapuśniak, grzybowa i wiele innych...

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Wywar z kurzych rapek

Przygotowanie

  1. Rapki oczyścić, umyć, włożyć do garnka i gotować 20-30 minut.
    Pokroić warzywa i wrzucić do gotującego się wywaru. Dodać ulubione zioła i przyprawy. Gotować kolejne 10-15 minut, w zależności od grubości pokrojonych warzyw.

  2. Usunąć rapki. Wywar gotowy. Można na nim przyrządzać zupę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń