Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Myślę, że każdy lubi zupę grochową. Postanowiłam wersję podstawową nieco zmienić. Sądząc po smaku, chyba wyszło nieźle.
Wiadomo ze domowe pączki najlepsze i każdy ma swój ulubiony przepis. Ja dzisi...
Odsłon: 117
Delikatna, zabielana śmietaną zupa pomidorowa na wywarze drobiowym. Doskonały...
Odsłon: 69
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 77
Wiadomo ze domowe pączki najlepsze i każdy ma swój ulubiony przepis. Ja dzisi...
Odsłon: 117
Delikatna, zabielana śmietaną zupa pomidorowa na wywarze drobiowym. Doskonały...
Odsłon: 69
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 77
Składniki
Groch namoczyć na noc. Do garnka wlać około 3 l wody. Dodać groch i gotować, początkowo sam. Szybko pojawi się piana, którą trzeba zbierać.
Cebulę, pieczarki i czosnek zeszklić na oleju i dodać do zupy. Dodać pokrojoną w plasterki szynkę. Po około 15-20 minutach dodać pozostałe pokrojone warzywa: por, seler, marchewkę, pietruszkę, ziemniaki. Dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy bez majeranku. Gotować następne 15-20 min.
Pod koniec gotowania dodać majeranek.