Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Myślę, że każdy lubi zupę grochową. Postanowiłam wersję podstawową nieco zmienić. Sądząc po smaku, chyba wyszło nieźle.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11401
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 57
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7716
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154990
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1081
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11401
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 57
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7716
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154990
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1081
Składniki
Groch namoczyć na noc. Do garnka wlać około 3 l wody. Dodać groch i gotować, początkowo sam. Szybko pojawi się piana, którą trzeba zbierać.
Cebulę, pieczarki i czosnek zeszklić na oleju i dodać do zupy. Dodać pokrojoną w plasterki szynkę. Po około 15-20 minutach dodać pozostałe pokrojone warzywa: por, seler, marchewkę, pietruszkę, ziemniaki. Dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy bez majeranku. Gotować następne 15-20 min.
Pod koniec gotowania dodać majeranek.