Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Turecka zupa jogurtowa ,bardzo delikatna w smaku ,z lekką nutą mięty.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1162
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 201
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2225
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4277
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1162
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 201
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2225
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4277
Składniki
Z bulionu odlewamy 250 ml ,resztę zagotowujemy ,wsypujemy ryż i gotujemy 10 min (od czasu do czasu mieszając). Masło rozpuszczamy w rondelku ,wsypujemy mąkę ,zrumieniamy. Do masła wlewamy wcześniej odlany bulion ,dokładnie mieszamy i wlewamy do zupy. Całość gotujemy jeszcze 10 min ,do smaku doprawiamy solą. Jogurt wlewamy do wazy i mieszamy z posiekaną miętą. Do jogurtu wlewamy gorącą zupę ,dokładnie mieszamy trzepaczką. Zupę podajemy oprószoną słodką papryką i skropioną oliwą z oliwek.