Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Turecka zupa jogurtowa ,bardzo delikatna w smaku ,z lekką nutą mięty.
Masz ochotę na coś sycącego, aromatycznego i błyskawicznego w przygotowaniu?...
Odsłon: 10045
Idealne połączenie słodkiego i kwaśnego. Słodkie babeczki i kwaśny dżem z cza...
Odsłon: 153
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5147
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1756
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1205024
Masz ochotę na coś sycącego, aromatycznego i błyskawicznego w przygotowaniu?...
Odsłon: 10045
Idealne połączenie słodkiego i kwaśnego. Słodkie babeczki i kwaśny dżem z cza...
Odsłon: 153
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5147
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1756
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1205024
Składniki
Z bulionu odlewamy 250 ml ,resztę zagotowujemy ,wsypujemy ryż i gotujemy 10 min (od czasu do czasu mieszając). Masło rozpuszczamy w rondelku ,wsypujemy mąkę ,zrumieniamy. Do masła wlewamy wcześniej odlany bulion ,dokładnie mieszamy i wlewamy do zupy. Całość gotujemy jeszcze 10 min ,do smaku doprawiamy solą. Jogurt wlewamy do wazy i mieszamy z posiekaną miętą. Do jogurtu wlewamy gorącą zupę ,dokładnie mieszamy trzepaczką. Zupę podajemy oprószoną słodką papryką i skropioną oliwą z oliwek.