Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Turecka zupa jogurtowa ,bardzo delikatna w smaku ,z lekką nutą mięty.
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8872
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6294
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9166
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8872
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6294
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9166
Składniki
Z bulionu odlewamy 250 ml ,resztę zagotowujemy ,wsypujemy ryż i gotujemy 10 min (od czasu do czasu mieszając). Masło rozpuszczamy w rondelku ,wsypujemy mąkę ,zrumieniamy. Do masła wlewamy wcześniej odlany bulion ,dokładnie mieszamy i wlewamy do zupy. Całość gotujemy jeszcze 10 min ,do smaku doprawiamy solą. Jogurt wlewamy do wazy i mieszamy z posiekaną miętą. Do jogurtu wlewamy gorącą zupę ,dokładnie mieszamy trzepaczką. Zupę podajemy oprószoną słodką papryką i skropioną oliwą z oliwek.