Do góry

Zupy Przepis na:

Z wczorajszego rosołu ze swojskiego brojlera, pomidorowa.

Z wczorajszego rosołu ze swojskiego brojlera, pomidorowa.

Autor:

Przepisów i artykułów: 301 Ocena: 1376

Dodano:

Odsłon: 137

Nie lubię aby jedzenie się marnowało dlatego zrobiłam pomidorową z wczorajszego pysznego rosołu.

Składniki

  • Części rosołowe z kurczaka brojler,
  • 4 małe lub 2 duże marchewki,
  • 1 gałązka lubczyk - magii,
  • 4 plasterki selera,
  • 1 liść pora,
  • 1 gałązka selera,
  • 5 ziarenek ziela angielskiego,
  • 2 liście laurowe,
  • szczypta pieprzu,
  • ulubiona przyprawa w formie jarzynki,
  • 1 pęczek natki pietruszki,
  • 1 łyżka cukru,
  • 1 słoik pulpy pomidorowej,
  • 1 łyżka majeranku,
  • 1 mała śmietana.
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Odgrzać rosół, dodać do niego makaron lub ryż,

  2. zagotować.

  3. Następnie dodać pulpę pomidorową ze świeżych pomidorów

  4. Oraz majeranek, zagotować.

  5. Śmietanę rozrobić z wywarem od zupy,

  6. Zalać zupę dodać cukier zagotować.

  7. Pomidorowa wyszła przepyszna.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń