Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca i pożywna zupa z pęczakiem, niezastąpiona jesienią.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 347
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 245
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1380
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 347
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 245
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1380
Składniki
Obrać wszystkie warzywa i pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać trochę oleju wrzucić cebulę i kminek, smażyć 1 minutę. Dodać marchewkę, pietruszkę, selera i pora , smażyć 3 minuty. Zalać gorącą gotowaną wodą , dodać liść laurowy, ziele angielskie, pęczak, doprawić solą, gotować 10 minut.
Dodać ziemniaki i gotować do miękkości 15 minut. Doprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem, śmietaną, pieprzem i majerankiem, całość gotować 2 minuty. Gdy gotuje się zupa, jajka ugotować na twardo i obrać.
Na talerzu do zupy dodać jajko , posypać zieloną pietruszką.