Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca i pożywna zupa z pęczakiem, niezastąpiona jesienią.
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 805
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1418
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 805
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1418
Składniki
Obrać wszystkie warzywa i pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać trochę oleju wrzucić cebulę i kminek, smażyć 1 minutę. Dodać marchewkę, pietruszkę, selera i pora , smażyć 3 minuty. Zalać gorącą gotowaną wodą , dodać liść laurowy, ziele angielskie, pęczak, doprawić solą, gotować 10 minut.
Dodać ziemniaki i gotować do miękkości 15 minut. Doprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem, śmietaną, pieprzem i majerankiem, całość gotować 2 minuty. Gdy gotuje się zupa, jajka ugotować na twardo i obrać.
Na talerzu do zupy dodać jajko , posypać zieloną pietruszką.