Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak wykonany zakwas na żurek jest bardzo zdrowy dla flory bakteryjnej jelit i nie porównywalny w smaku do kupnego.
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11176
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 328
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 386
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11176
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 328
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 386
Składniki
Przygotowujemy pojemnik, najlepiej z kamionki lub słoik i szmatkę lnianą do przykrycia pojemnika.
Mieszamy obie mąki razem i wsypujemy do odpowiedniej wielkości naczynia. Mąkę zalewamy podaną ilością przygotowanej ciepłej wody, dobrze mieszamy, dodajemy czosnek i przyprawy.
Przewiązujemy lnianą szmatką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 5 dni. Raz na dobę mieszamy zakwas.