Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak wykonany zakwas na żurek jest bardzo zdrowy dla flory bakteryjnej jelit i nie porównywalny w smaku do kupnego.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 475
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 286
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1462
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 475
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 286
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1462
Składniki
Przygotowujemy pojemnik, najlepiej z kamionki lub słoik i szmatkę lnianą do przykrycia pojemnika.
Mieszamy obie mąki razem i wsypujemy do odpowiedniej wielkości naczynia. Mąkę zalewamy podaną ilością przygotowanej ciepłej wody, dobrze mieszamy, dodajemy czosnek i przyprawy.
Przewiązujemy lnianą szmatką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 5 dni. Raz na dobę mieszamy zakwas.