Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak wykonany zakwas na żurek jest bardzo zdrowy dla flory bakteryjnej jelit i nie porównywalny w smaku do kupnego.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 251
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1001
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4070
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 251
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1001
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4070
Składniki
Przygotowujemy pojemnik, najlepiej z kamionki lub słoik i szmatkę lnianą do przykrycia pojemnika.
Mieszamy obie mąki razem i wsypujemy do odpowiedniej wielkości naczynia. Mąkę zalewamy podaną ilością przygotowanej ciepłej wody, dobrze mieszamy, dodajemy czosnek i przyprawy.
Przewiązujemy lnianą szmatką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 5 dni. Raz na dobę mieszamy zakwas.