Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak wykonany zakwas na żurek jest bardzo zdrowy dla flory bakteryjnej jelit i nie porównywalny w smaku do kupnego.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336576
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3345
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422410
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2360
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336576
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3345
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422410
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2360
Składniki
Przygotowujemy pojemnik, najlepiej z kamionki lub słoik i szmatkę lnianą do przykrycia pojemnika.
Mieszamy obie mąki razem i wsypujemy do odpowiedniej wielkości naczynia. Mąkę zalewamy podaną ilością przygotowanej ciepłej wody, dobrze mieszamy, dodajemy czosnek i przyprawy.
Przewiązujemy lnianą szmatką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 5 dni. Raz na dobę mieszamy zakwas.