Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odkąd po raz pierwszy zrobiliśmy swój zakwas na żurek, już nigdy nie kupiliśmy sklepowego zakwasu. Ten robiony w domu nadaje żurkowi tysiąc razy lepszy smak. Spróbujcie sami :)
Krewetki lubię pod każdą postacią i z każdą przyprawą. Można je robić na wiel...
Odsłon: 623
Propozycja na sycące danie dla gromadki gości. Można wykorzystać warzywa pozo...
Odsłon: 82
Moje świąteczne pierniczki robię na różne sposoby i z kilku przepisów. Oto os...
Odsłon: 20
Po świętach gdzie królują postne potrawy, takie danie to coś przepysznego. Ch...
Odsłon: 54
Smakowitości na imprezy domowe i nie tylko bez zawartości chemii.
Odsłon: 64
Krewetki lubię pod każdą postacią i z każdą przyprawą. Można je robić na wiel...
Odsłon: 623
Propozycja na sycące danie dla gromadki gości. Można wykorzystać warzywa pozo...
Odsłon: 82
Moje świąteczne pierniczki robię na różne sposoby i z kilku przepisów. Oto os...
Odsłon: 20
Po świętach gdzie królują postne potrawy, takie danie to coś przepysznego. Ch...
Odsłon: 54
Smakowitości na imprezy domowe i nie tylko bez zawartości chemii.
Odsłon: 64
Składniki
Do słoja wsypałam szklankę mąki żytniej, skórki z 4 kromek chleba razowego (prawdziwego razowego, nie barwionego karmelem), 3 liście laurowe, 4 ziela angielskie, 3 ząbki czosnku, 0,75 l ciepłej wody. Słoik przykryłam ściereczką i odstawiłam na 4 dni. Po tym czasie zakwas jest gotowy.