Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456782
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1212
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2087
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 504
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456782
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1212
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2087
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 504
Składniki
Połowę mąki wsypałam do słoika, dodałam ziele, liście, zgnieciony czosnek i chili. Wymieszałam z wodą. Przez 3 dni dodawałam po łyżce mąki i odrobinie wody- dokarmiałam zakwas. Przykryłam nakrętką. Poprzez dłuższe dokarmianie, można zwiększyć ilość zakwasu i także przedłużyć jego przydatność.
Jeśli interesuje nas zakwas tylko na żurek, dokarmianie zakończyłam po trzech dniach, a po 5 dniach zakwas będzie gotowy. Powinien być kwaśny. Później zakwas można przechowywać w lodówce. Smacznego :)