Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zatęskniło mi się za swojskim żurkiem
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7679
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 243
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2692
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 553
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7679
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 243
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2692
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 553
Składniki
do naczynia wsypać mąkę dodać liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, sól, czosnek pokrojony w plasterki i letnią wodę, mieszamy, dodajemy kawałek chleba, przykrywamy np. gazą i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok 5-6 dni. Przed użyciem wymieszać. Należy pamiętać żeby zostawić trochę zakwasu jako bazę pod następny żurek :)