Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zatęskniło mi się za swojskim żurkiem
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 226
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1187
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1237
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13362
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 226
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1187
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1237
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13362
Składniki
do naczynia wsypać mąkę dodać liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, sól, czosnek pokrojony w plasterki i letnią wodę, mieszamy, dodajemy kawałek chleba, przykrywamy np. gazą i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok 5-6 dni. Przed użyciem wymieszać. Należy pamiętać żeby zostawić trochę zakwasu jako bazę pod następny żurek :)