Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do Świąt Wielkanocnych jeszcze sporo czasu, ale niektóre potrawy wymagają wcześniejszego przygotowania, jedną z nich jest żurek. Najsmaczniejszy jest na domowym zakwasie. Już nieraz podawałam na niego przepis, ale myślę, że nie zaszkodzi powtórzyć, aby każdy spokojnie mógł go przygotować w odpowiednim czasie. Zapraszam :)
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1744
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 761
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 723
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1744
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 761
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 723
Składniki
Litrowy słoik wyparzyć. Wsypać do niego mąkę żytnią, dodać liscie laurowe, ziele angielskie i przeciśnięty przez praske czosnek. Zalać wodą i wymieszać. Przykryć gazą lub ręcznikiem papierowym, pozostawić ciepłym miejscu. Codziennie przemieszać.
Zakwas jest gotowy po ok. tygodniu, gdy poczujemy kwaskowy smak. Po tym czasie przechowywać w lodówce.